понедељак, 17. јануар 2022.

ACTA AENIGMATICA (198)

Osma skupština EU Čvor (2)

Piše: Stjepan Horvat

Na Osmoj izbornoj skupštini EU Čvor (1980.) članovi su saslušali nekoliko izvještaja: O radu EUČ između dviju skupština, Izvještaj o radu Poslovnog odbora, te izviješća o radu Nadzornog odbora i Savjeta EUČ.

Najvažnije tijelo bio je Poslovni odbor koji je odlučivao o svim bitnim pitanjima vezanim za sve aktivnosti društva, posebno je bio odgovoran za financijsko poslovanje jer bez dobrog i pažljivog trošenja ostvarenih sredstava ne bi bilo niza neprofitnih aktivnosti koje je provodilo društvo.

Kao tajnik društva i rukovodilac Radne zajednice (činili su ju svi zaposleni u redakciji) obično sam pripremao materijale za sve sastanke pa tako i za ovu skupštinu. Pisao sam izvješća za svako upravno tijelo jer o svemu sam bio najupućeniji, a i svi dokumenti prolazili su kroz moje ruke.

Izvještaj o radu Poslovnog odbora na skupštini je pročitao tadašnji predsjednik PO Marko Smolčić. Na Sedmoj izbornoj skupštini 1979. u PO su bili izabrani Ivica Perković, Marko Smolčić, Miroslav Šantek i Davor Perkov, te član RZ naknadno imenovan, a u to vrijeme bio je Jovan Nedić. Predsjedničku dužnost preuzeo je Ivica Perković (1934.–1979.), no on je iznenada preminuo pa ga je zamijenio Marko Smolčić. Između dvije skupština došlo je do još dvije promjene u sastavu PO jer su na služenje vojnog roka otišli Davor Perkov i Jovan Nedić, kojega je zamijenio ispred RZ Ranko Skopal.

Više se može iščitati iz priloženih pretisaka, no vidljivo je bilo da se još više željelo poboljšati rad Poslovnog odbora, što je bilo izuzetno teško jer sve dužnosti obavljale su se u slobodno vrijeme i bez financijske naknade. To je često bio i razlog što se pokušavalo u organe društva uključiti zagonetače bliže Bjelovaru i s više slobodnog vremena.

Ovaj izvještaj prihvaćen je na Osmoj skupštini EUČ.


Нема коментара: