понедељак, 24. јануар 2022.

ACTA AENIGMATICA (199)

Osma skupština EU Čvor (3)

Piše: Stjepan Horvat

Na Osmoj izbornoj skupštini EU Čvor (1980.) prihvaćene su izmjene Statuta Enigmatskog udruženja Čvor, među kojima su bile nove odredbe o Predsjedništvu EUČ (kao glavnom tijelu koje je trebalo odlučivati o svim bitnim pitanjima za poslovanje društva) i Izvršnom odboru EUČ (izmjena naziva i funkcije dotadašnjeg Poslovnog odbora). Statutom je bilo definirano da će se o pojedinim specifičnim poslovima vezanim za zagonetaštvo brinuti posebne komisije.

Temeljem zaključka Savjeta, Poslovnog i Nadzornog odbora EU Čvor od 5. prosinca 1980. godine, Kandidacijska komisija Skupštine na čelu s Dragom Batinićem, predložila je zagonetače u buduća tijela društva. S mnogima od njih i prije skupštine se razgovaralo o njihovim željama za uključivanje u rad, kako bi u tijela bili izabrani stvarno oni koji su željeli unaprijediti rad društva. Skupštinari su dobili pisani prijedlog kandidata za pojedina tijela, o predloženima se razgovaralo, no na kraju je prihvaćen onakav kakav je bio i predložen.

Predsjedništvo EUČ imalo je jedanaest članova, a činili su ga svi predsjednici komisija, predsjednik Izvršnog odbora, delegat OK SSRN Bjelovar i delegat Radne zajednice EUČ.

U Izvršni odbor EUČ izabrani su: Ljubislav Drakulić (Sisak), Stanko Šarac (Zagreb), Milan Đurić (Čakovec), Esad Zukanović (Ključ) te delegat RZ.

Komisija za sastavljače: Boris Antonić (Osijek), Branko Polić (Valjevo) i Fehim Kujundžić (Zvornik).

Komisija za odgonetače: Zvonko Jurković (Zagreb), Mirko Čikić (Mostar) i Petar Ivegeš (Koprivnica).

Komisija povjesničara i teoretičara: Pavle Gregorc (Ljubljana), Slavko Peleh (Zagreb) i Milan Guberović (Gornji Varoš).

Komisija hobista: Franjo Forjan (Bjelovar), Zvonimir Požega (Zagreb) i Leon Erjavac (Osijek).

Komisija za propagandu: Zdenko Svoren (Vinkovci), Drago Batinić (Kutina) i Marko Smolčić (Slavonski Brod).

Komisija za izdavačku djelatnost: Marijan Jurčec (Osijek), Vladimir Kuterovac (Zagreb), Stjepan Horvat (Bjelovar), Edgar Blažičević (Zagreb) i Ivo Fici (Zagreb).

Komisija samoupravne kontrole: Mladen Gatalica (Bjelovar), Dušan Kos (Bjelovar) i Željko Lovošević (Koprivnica).

Komisija društvene samozaštite: Radoš Pušonjić (Zagreb), Živan Perić (Varaždin) i Milan Gugleta (Postojna).

Prvoplasirani kandidati postali su predsjednici komisija, a Predsjedništvo i Izvršni odbor svog predsjednika birali su iz svojih redova na mandat od jedne godine.

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Dosta poznatih imena.