четвртак, 31. март 2022.

KVADRAT U KRIŽALJCI

Kvizorama 1562, 02.04.2022.

9 коментара:

ROK BAN је рекао...

KRASNA IDEJA.

Slavko Bovan је рекао...

Koja "rupčaga" u sred križaljke. Ovo baš izgleda moćno. Bravo.
kada mi stigne rješenje, i to ću objaviti.

Slavko Bovan је рекао...

Evo i rješenja.

Hajro је рекао...

Lijepa ideja, lijepo realizirano, svaka čast. Prečke su kreativno iskorištene da se kombiniraju dvije mrežaste zagonetke, kvadrat i križaljka. Zahtjevna sredina je okružena lijepo dovršenim rubnim dijelovima mreže, cjelina je skladna i dopadljiva, PDR sigurno povisok. Čestitke i za blago koloriranje kvadrata pa je bjelina mreže nekako ljepša.

Slavko, rupčaga je samo prividna, prečke su isto što i crna polja, čak i olakšavaju kombiniranje. Ja sam, radeći zahtjevne bezopisne bušmane, brzo prešao sa crnih polja na prečke.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Ovakva se križaljka ne može sastaviti samo s crnim poljima. Nitko nikada nije sastavio križaljku s učahurenim kvadratom 7 x 7.

Dobro se Boris B. dosjetio.

Boris је рекао...

Sjećam se da je već netko ranije objavio rad sa ovakvim kvadratom i prečkama na nekom enigmatskom natječaju gdje je osvojio, čini mi se, prvu nagradu.

Hajro је рекао...

Bjelina 7x7 je sama po sebi vrlo ozbiljno dostignuće, učahuriti je sigzurno jeste mission impossible. Ni manji kvadrati nisu lak zadatak, ono što sam vidio je uglavnom skromno. Prečke su zgodno pomagalo, naravno kvadrat nije učahuren (integralno dio kombinacije u bušmanu) već su iskorištena slova iz njega. Lijepo i elegantno, nadam se da će biti još ovakvih radova, sa 7x7 i drugim magičnim likovima. Rješavači su na dobitku, lijepo izgleda, novi kreativni izazov za autore...

B је рекао...

samo napomena, ne radi se o kvadratu 7x7, već 8x8

Hajro је рекао...

Pomenuh 7X7 reagirajući na Nedjeljkov komentar o učahuravanju kvadrata 7X7, nevezano za rad predstavljen ovdje. Mislim da je Nedjeljko govorio o istinskom učahuravanju gdje imamo (kompletne) pojmove iz kvadrata učahurene u duže pojmove u križaljci. Vidio sam učahurene kvadrate 5X5, možda i 6X6 (nisam siguran)...

Pomenuh kvadrat 7x7 i u kontekstu ovog koncepta sa prečkama, odnosno uklapanjem dijelova pojmova iz kvadrata u sadržaj križaljke. Dopaada mi se ovaj koncept pa bih želio vidjeti više radova sa kvadratima ovako uklopljenim, naravno, do autora je hoće li imati 8x8 ili 7X7 ili druge oblike i dimenzije magičnih likova. Vrijednost koncepta je upravo u tome - kreativni izazov i mnoge mogućnosti, naravno, plus dobitak za rješavača.

Oprostite mi ako nisam bio dovoljno jasan :)