петак, 25. новембар 2022.

NOSTALGIJA (1630)


 Piše: Stjepan Horvat

Danas mi je došla pod ruku stranica nastala povodom obljetnice zagonetača IVE FICIJA objavljena prije petnaest godina u Obrtničkom listu br. 70 (14. XII. 2007.). To me podsjetilo kako smo nekada bilježili razne zagonetačke  obljetnice dajući autorima da sastave radove za stranicu ili dvije, čak i cijele brojeve (istina po 16 stranica) uz popratni tekst i sliku. Danas vrlo rijetko i to kod najznačajnijih autora nalazimo da neki enigmatski časopis zabilježi takve obljetnice. To je prilika da se nešto slično učini i na
blogovima (na DUE ima nekih naznaka). Danas je 95. obljetnica rođenja (25. XI. 1927.) hrvatskog glumca i zagonetača Ive Ficija, nekada člana Zagonetačkog društva Čvor iz Bjelovara, a jedno vrijeme i predsjednika Predsjedništva toga društva. Za dva dana bit će i 35. obljetnice njegove smrti (27. XI. 1987.)

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Danas, iz opravdanih razloga, dvije Nostalgije.

IlijaO је рекао...

Obaveza mi je, podsjetiti, da je i ZDV-Vinkovci, u studenom 2007.godine, broj 34. u cijelosti posvetio Ivi Ficiju! U sadržaju su njegovi radovi, kratak životopis, te radivi članova ZDV-a na temu: Ivo Fici!

Slavko Bovan је рекао...

Prilog će biti objavljen danas u 14.00.