среда, 21. децембар 2022.

REŠENJA REBUSA

 

19 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Preliminarna tabela će za koji minut, a u međuvremenu slobodno ošinite!

N. Petkovski је рекао...

Rešenje drugog rebusa može da bude i MAMA CMAČE JAJA, jer postoji i fudbaler SANOGO JAJA

Бранислав Никић је рекао...

Čestitkam Svetlani i Dejanu za odlične rebuse, rešavao sam ih sa užitkom. Da nisam bio na slavi do pola deset sigurno bih osvojio više poena.

Slavko Bovan је рекао...

Što se cmakanja jaja tiče, smatram da je mama sigurno cmakala SEKU.

Slavko Bovan је рекао...

Kad je sklonište u pitanju priznate su i varijante MANJINO (manji nos) i DUGINO (dugi nos). Ovo drugo je malo poetsko, ali prihvatljivo s obzirom na sliku.

Takođe Kari je supu mogao da BACA i BACI, te se uvažava i ICA (uz Aca).

Slavko Bovan је рекао...

Kao što vidite u tabeli, nije odgonetnut samo broj 9.

N. Petkovski је рекао...

Ako je tačna tabela, onda nije odgonetnut i br. 20

Slavko Bovan је рекао...

Da, ni broj 20. (jedna brojka 10 mi bila malo pobjegla u kolonu 20 iz broja 19 pa to izgubih iz vida. Očigledno je vrijeme za spavanje).

Svetlana је рекао...

Broj 20 me iznenadio - ja mislila da je to prelak rebus. :)))
Anakt je reč koju sam naučila baš iz ukrštenih reči, tj. od vas. :)

Ilija Đurković је рекао...

Svaka čast Svetlani i Dejanu na izvanrednim rebusima, uživao sam u rješavanju! Čestitke i Slavku na organizaciji.

Dejan Minić је рекао...

Čestitam IlijiĐ na pobedi, kao i najbližim pratiocima. Zahvaljujem svima na učešću. Takođe veliko hvala i domaćinu na ustupljenom prostoru i trudu.

Drugi dan slave nije baš najsrećniji termin, jesu rebusi bili teži (neke smo možda odvratili zbog toga), ali ovo je sasvim zadovoljavajući broj učesnika. Ovo kažem da se ne sekira blogogazda:)

Saradnja sa Svetlanom je bila odlična i zahvaljujemo na komplimentima.

Анониман је рекао...

Čestitam pobjedniku Iliji i svim sudionicima, a pogotovo onima koji su riješavali duže vrijeme, jer su više puta osjetili ljepotu "prolaska kroz cilj". Pohvale, naravno, autorima rebusa i vrlo preciznim ilustracijama (zbuniše me jedino one noge ispred tunike). Na kraju dvije opaske: Dugino sklonište stvarno postoji u Zagrebu (mislim da udruga Duga zbrinjava napuštene pse). Badža klošari je u prvi mah (bez postavke) mogao biti i Klošari Badža - riba džak Loša, kako sam ga ja pogrešno riješio, ne gledavši postavku. Pozdrav svima, Pero

Gojko је рекао...

Kada sve izvažem čini mi se da mi je lakše rebus(e) sastaviti negoli rješavati,ali u svakom slučaju volim ovakvu povremenu prezentaciju slikovnih zagonetki.Zahvalnost ide autorima,blogogazdi i rješavačima. Plus za rebus.

Svetlana је рекао...

Čestitke Iliji Đ. na sjajnom rezultatu!
Takođe, sve čestitke i Peri i Milanu na osvojenoj "medalji". Drago mi je što se i vi učestvovali.

Hvala svima vama koji ste rešavali zadatke i nadam se da nas niste (mnogo) grdili zbog težine rebusa, ali ponekad je potrebno i ovakvo takmičenje, baš zbog tog osećaja, kojeg je Pero tako lepo opisao.

Zahvaljujem se i Slavku na organizaciji.
Ostala sam još dužna da objasnim Peri noge. :) One su tamo isključivo zbog perspektive, inače bi se moglo shvatiti da je rita iza tunike. Baš zato sam i stavila zvezdicu, da označim da u rebusu učestvuju samo ta dva predmeta, a noge ne.

Milan S. је рекао...

Čestitke pobedniku i veliko hvala autorima na zabavnoj večeri :) Moj glas ide za "tart u fizalisu".

Dejan Minić је рекао...

Predlažem da EKK ipak iskuje neke medalje ili da neke poklone pobedničkoj trojci. Da se ne brukamo ko klub, a ljudi zaslužili:)

Milane, taj rebus je naknadno ubačen (zbog njega sam izbacio već odabrani rebus) jer se i meni dopao zbog korišćenja novih reči u postavci ˝tart˝i ˝fizalis˝, kao i ˝tartufi˝ u rešenju. Nastao je u sekundi kad sam u prodavnici video kutiju sa tim kolačima i odmah povezao ˝tart˝sa ˝tartufima˝. Domaća varijanta je mnogo bolja, te predlažem da ti Sneža to pod hitno napravi:)

Imam ideju da na sledećem takmičenju budu samo vrlo laki rebusi koji će objektivno biti rešivi za 30 - 60 minuta, a da poredak odredi samo brzina slanja. Šta mislite o tome?

Svetlana је рекао...

Ja sam za! Taman da ih napraviš za svoju slavu kako je prvobitno i bilo planirano. :D

Inače, imam još jedan set rebusa smišljen za takmičenje na Banetovom blogu, koji su još teži od ovih, pa će za to biti potreban i sasvim drugačiji koncept takmičenja, ali o tom potom. Ono što sam ovim u stvari htela reći, je da će biti super ako u međuvremenu bude i jedna lakša varijanta u kojoj će svi moći da uživaju.

Slavko Bovan је рекао...

Dejane, nije problem (bilo) nabaviti pehare ili nagrade, ali zbog komplikovanog načina dostavljanja pehara, rekoh sam sebi da može i bez toga. (Radoji sam nedavno uručio pehar koji je čekao tri godine priliku za uručenje. Ima još nekih "dugovanja" (dvojici dobitnika).

Slavko Bovan је рекао...

TIO je otvoren za sve vrste takmičenja (lako, srednje, teško) ali bi lakši rebusi bili poželjniji. (Ali ne baš prelako!).