петак, 1. март 2024.

ZLATNO PERO JOVANU VUKOVIĆU



НОВИНАРСКО ЗЛАТНО ПЕРО ЈОВАНУ ВУКОВИЋУ
У "Сремским новинама" број 3287 од 28. фебруара 2024. године објављена је репортажа о Јовану ВУКОВИЋУ, коме је Друштво новинара Војводине недавно доделило ЗЛАТНО ПЕРО.
Достављам вам скенирани текст репортаже новинарке Бранке ТОПАЛОВИЋ. На тој страници је и карикатура Петра ПИСМЕСТРОВИЋА, иначе рођеног у Сремској Митровици а дугогодишњег сарадника загребачке "Квизораме".
Владимир Шарић
Dodatak - fotografija i deo teksta sa sajta Pokrajinskog sekretarijata za kulturu: Лауреати за ову годину су: проф. др Биљана Ратковић Његован, тренутно члан УО РТВ, Меланија Римар, уредница дечјег листа на русинском језику „Заградка“, Јован Вуковић, новинар-ветеран из редакције „Сремских новина“, Горан Вукчевић, редитељ и аутор серијала на РТВ и РТС, Драгослав Симић, новинар и уредник Другог програма Радио Београда, и новинарка Јасмина Никитовић.
 

10 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Bravo!
Čestitam!

ROK BAN је рекао...

ZASLUŽENO PRIZNANJE.
ČESTITAM.

Krsta је рекао...

Enigmatski VUK, zasluženo.
ČESTITAM!

Rešad Besničanin је рекао...

Čestitke i od mene!

Анониман је рекао...

Јово, свака част!
Динко

Gojko је рекао...

Bravo,čestitam!

N је рекао...

ČESTITKA I SA MOJE STRANE!

Slavko Bovan је рекао...

Malo sam dopunio prilog V. Šarića.

Aljoša Vuković је рекао...

Čestitam prezimenjaku!

Радоја Рацановић је рекао...


Међу онима који су задужили српску и енигматику на овим просторима уопште, Јован Вуковић је то урадио на посебан и само њему својствен начин. Драго ми је да је поред досада додијељених добио и ово признање. Честитам од срца!