уторак, 12. фебруар 2013.

REBUSANJE (121)

Prvi put objavljeno u Feniksu 2003. godine (autor: Zoran Radisavljević)
Narednih nekoliko dana biće prikazane rebusne ideje inspirisane konkursom zagrebačke "Kviskoteke". Uputstvo na neupućene - zastave simbolizuju države.

9 коментара:

N. Petkovski је рекао...

ČEŠKANJE MAČKA
(Da i ja konačno dočekam nešto nerešeno pre mene)

Tonci Milat је рекао...

I ja sam bio među onima koji su se igrali s ovom idejom, ali koliko sam shvatio poanta je bila u tome da je rebus već bio objavljen, tako da po meni potpis ne bi trebao biti "više autora" (kao što je to bio slučaj sa trećeplasiranim radom, gdje su svi došli na istu, ali neobjavljenu ideju).

Korektno bi bilo navesti originalnog autora: možda Luka može pomoći?

Slavko Bovan је рекао...

Potpis "više autora" stoji jer su stvarno ovu ideju poslali mnogi (ja znam za četvoricu) a iz objektivnih razloga nisu mogli da znaju da je rebus objavljen (nemogućnost pristupa listovima u Hrvatskoj).

Slavko Bovan је рекао...

A ovaj rebus sam stavio samo radi ilustracije onoga što slijedi ove sedmice (i propratnog teksta ispod rebusa).

Dejan Minić је рекао...

Tonči, kad si već pomenuo trećeplasiranu ideju (ja sam jedan od te šestorke), da te pitam da li je ona objavljena u časopisu? Ako jeste voleo bih nekako da dođem do tog broja.
Inače, do sada nisam imao prilike da vidim kako izgleda "Kviskoteka", za razliku od "Feniksa" koji Pero donosi na susrete u Srbiji.

Tonci Milat је рекао...

Da, objavljena je, imam je negdje u stanu. Mogu ti poslati taj broj poštom (javi mi samo adresu), ili ako te zanima samo taj rebus negdje učitati fotografiju uratka.

Luka је рекао...

Ovo je rebus Zorana Radisavlejvića, objavljen 2003. godine, u Feniksu br. 230. Bez obzira što "više autora" nije znalo da je ova ideja već iskorišttena, mislim da je fer objaviti i ime prvog rebusaša koji je to objavio.

Slavko Bovan је рекао...

Ja bih to i napisao da sam znao. Sada kada znam, dopisujem u post.

Dejan Minić је рекао...

Tonči, hvala. Uzeću od Slavka tvoju adresu pa ću ti se javiti.