субота, 21. децембар 2013.

ROĐENDANSKA ŽURKA



Ovako se večeras u osječkoj "Portanovi" slavio stoti rođendan križaljke (ukrštenice) – uz sok i čaj: Adnan iz Tuzle i Jovan iz Belog Manastira.

20 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Bravo za Adnana i Jovana!

Belirac је рекао...

Je l' slavio još neko?

Slavko Bovan је рекао...

Cijeli dan pokušavam da podstakenm kolege na obilježavanje jubijeja, ali nešto mi slabo uspijeva :)

Belirac је рекао...

E pa šteta što danas nisi bio u Osijeku. Pa još da je bila i Milijana! Mi ne mrdamo iz kafiću, a žene obilaze prodavaonice...

Анониман је рекао...

Са дозом резигнације могу да се похвалим да сам овај рођендан прославио код пријатеља (и земљака) уз врућу ракију. Разлози за кување су били други, а ја сам присутнима само рекао да је вечерас 100 година од првих укрштених речи и да ће можда наши праунуци од овог датума направити нешто више. Ацо Јанковић.

Slavko Bovan је рекао...

Da, Aco.
Meni se čini da sam za ova 24 sata učinio maksimum koji je bio u mojoj moći (od 00.01 do sada).
Nekoliko postova na ovom blogu, nekoliko poruka na FB, nekoliko pisama novinskim redakcijama, jedna objava na radiju (lokalnom) a moguće da je bilo i na lokalnim televizijama (nisam gledao, ali ću saznati da li su objavili).

Ta ne mogu sve sam :)

Naravno, valja pomenuti i izukrštanu podršku od Nove Zekića i Mladena Markovića.

Belirac је рекао...

U svoje i Adnanovo ime pozdravljam kolegu iz Kragujevca (i da šapnem: valjda nisi vozio auto poslije kuvane rakije?).

Анониман је рекао...

Јоване, тај чаробни напитак се зове Шумадијски чај, тако да сам по том питању био опуштен.

Анониман је рекао...

Свакако, и поздрав за Аднана и Јована, драго ми је кад се наши људи друже. Ацо Јанковић.

Belirac је рекао...

Ja nisam pio šumadijski, nego čaj od šumskog voća. Ne znam jesu li u Osijeku čuli za takvo piće.

Mišo је рекао...

Pozdrav za Adnana i Jovana!

Анониман је рекао...

Pored priloga objavljenih u Pančevcu i Politikinom zabavniku, moj novi doprinos obeležavanju stogodišnjice ukrštenih reči jeste tekst u časopisu za književnost, umetnost i kulturu broj 110 (u štamppi je i pojaviće se posle 25.decembra o.g.). Tekst nosi naslov JUBILEJ KRALJICE ZAGONETAKA, obima je 6.500 karaktera, a pored osvrta na istorijat sadrži i još neke zanimljivosti vezane za ukrštene reči. Slavko, poslaću ti kopiju teksta. Pozdrav! MOMIR PAUNOVIĆ

Анониман је рекао...

Propustih da navedem da je naziv časopisa SVESKE, a ovo je deseti tekst iz oblasti enigmatike koji u njemu objavljujem. M.PAUNOVIĆ

Slavko Bovan је рекао...

Rado ću tekst obajaviti!

Slavko Bovan је рекао...

Dok mi obilježavamo 100. rođendan ukrštenice, i ističemo važnost enigmatike, uvijek se nađe neko da širi dezinfpormacije. Evo dijela teksta nekog nadrinaučnika:

Zaboravite ukrštenice – doživite orgazam, to je mnogo bolja vežba za mozak

Očigledno je da orgazmi povoljno utiču na naš mozak, oni su mnogo bolji trening nego što su to ukrštenice ili sudoku. Uzbuđenje povećava aktivnost mozga preko celog organizma, a zagonetka aktivira samo pojedine regione, tvrdi profesor, neurolog Beri Komisaruk.

Miroslav Cvetković је рекао...

Ako uzmemo u obzir prosečnu starost rešavača i sastavljača u ovim krajevima, jedino što im preostaje je da - zašilje plajvaz, a da se orgazma rado sećaju!

Анониман је рекао...

Ne znam da li "em ce na kvadrat" govori samokritički i iz vlastitog iskustva, ali onaj profesor, neurolog Beri Komisaruk očigledno je pomešao lončiće. On kaže "Zaboravite ukrštenice – doživite orgazam". Neko posle dobrog jela popuši cigaretu, neko posle dobrog seksa popuši cigaretu ili popije čašicu, a ja mislim da je nakon dobrog seksa (i orgazma naravno), najbolje rešavati ukrštenicu.

Miroslav Cvetković је рекао...

Beri i MC se potpisaše, a anonimni j...č - rešavač - NE! Plašim se samo da ne istupi olovku od tolikog REŠAVANJA (ili da ga ne zaboli ruka).

Gojko је рекао...

Ukrštenica,eto doživi vijek
za dosadu ona pravi je lijek...

...i naravno,da jasnije bude
kroz nju se sa/znanja mnoga nude

Ugodno neka s korisnim spaja-
u sastavljanju nema joj kraja

Slavko Bovan је рекао...

Još prije 3 mjeseca sam isplanirao šta treba da uradim za 100. rođendan ukrštenice, i to bih i realizovalo da nije bilo nekih nepredviđenih "gromova iz vedra neba" koji su me malo izbacili iz kolosijeka.