уторак, 6. октобар 2015.

DANI LUDAJE - SKANDINAVKA




Ukupno 69 skandinavki.
Sudije Aladin Mahmutović, Ilija Ozdanovac i Krsta Ivanov

Poredak (Nezvanično!)
1.Mladen Marković, Vladičin Han  (broj 45) 30
2.Mladen Marković, Vladičin Han (broj 10) 25
3. Zlatko Delić, Banja Luka (broj 38) 16
4. Ivan Hrgović, Zagreb (broj 61) 12
5. Sreten Perić, Loznica (broj 53) 11
5. Mladen Marković, Vladičin Han (broj 11) 11
7. Radoja Racanović, Gradiška (broj 65) 10
8. Miloš Milićević, Doboj (broj 2) 9
8. Voja Dodevski, Valjevo (broj 15) 9
10. Zlatko Delić, Banja Luka (broj 36) 7
11. Mladen Marković, Vladičin Han (broj 60) 6
12. Milutin Tepšić, Kljajićevo (broj 63) 5
13. Zlatko Delić, Banja Luka (broj 37) 4
14. Zlatko Delić, Banja Luka (broj 39) 3
15. Miljenko Košutar, Varaždin (broj 46) 2
15. Jovan Novaković, Požarevac (broj 58) 2
15. Nedjeljko Nedić, Ugljara (broj 26) 2
18. Rešad Besničanin, Novi Pazar (broj 42) 1

Skandinavke će naknadno biti objavljene i izložene sudu javnosti.
Prvoplasirana skandinavka je dobila maksimalan broj poena. Čestitam!
Naknadno će biti objavljena tabela sa glasovima žirija.
Posebna zahvalnost Živadinu Jovanoviću koji je poslao 15 skandinavki.




29 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam Mladenu, BRAVO!
Potom čestitam svima sa spiska, a zahvaljujem svim učesnicima.

Slavko Bovan је рекао...

Zvanično proglašenje sledi u subotu 10.10.

Dragan Dragoljević је рекао...

Dominacija. Bravo Đo! :)

Ilija Đurković је рекао...

Bravo Mladene!

Dragiša је рекао...

Čestitke Mladenu !

Slavko Bovan је рекао...

Interesantno je da su u sve tri discipline pobedili članovi EK "Kikinda".

Marko Mihaljević је рекао...

Svaka čast Mladene,
Velika čestitka od mene !

Dejan Minić је рекао...

Genije, šta ćeš:) Bravo, Mladene!

Анониман је рекао...

Међу првих осам чак тројица психолога! Да није мало превише? :))
Никола

Mandrak је рекао...

Ha... hvala, Slavko, Dragane, Ilija, Dragiša, Marko, Dejane i Nikola.
Šta da kažem... bilo je namerno. :)


Čestitam Hrgoviću, Racanoviću, Milićeviću, Dodevskom, Tepšiću, Košutaru, Novakoviću, Nediću i Besničaninu. Čak i Deliću i Periću. Ostalima želim više sreće drugi put, a to može biti uskoro: eto, takozvani ESS je raspisao konkurs, pa pošto ja neću učestvovati, biće prilike da pobedi neko drugi.

Uzgred, poslao sam 4 skandinavke, i stvarno mi je malo neprijatno što su sve dobile poene. Dve prvoplasirane su napravljene tendenciozno, mada nisam baš bio siguran da će biti dovoljno efektne. To je više zavisilo od truda ostalih učesnika, nego od sastava žirija. Drugim rečima, izgleda da sam se ja opet najviše potrudio, što i dalje ne znači da sam stvarno najbolji. :) Uostalom, mislim da je onima koji se u spomenutom ESS - u vode kao najbolji učešće bilo zabranjeno (a ono što je za akademike SANU, za enigmate od rezona je, jašta, ta visoka ustanova).

I, da... teško je objasniti otkud toliko psihologa na vrhu tabele. Ako se setimo tvrdnje jednog oštroumnog enigmatskog velikana bez gimnazije da smo... kako beše... mi trećerazredna lica, čini se besmislenim podatak da smo se sreli u prvom razredu. :)

Pehar (ili diplomu) poklanjam svom klubu. Za novac ću se lično pobrinuti. :)

Бранислав Никић је рекао...

Младене, искрене честитке за прва два места. Честитке и Златку за 3. место и Јовану за деобу 15. места, као члановима ЕК Браничево. Штета што се на овом списку није нашао и Живадин, али је бар поменут као аутор са највише послатих скандинавки.

Mišo је рекао...

Bravo Mladene, čestitke i ostalim učesnicima konkursa.

Анониман је рекао...

Čestitam dvostrukom pobjedniku i svim kolegama sa spiska.
Što se mog plasmana tiče veoma sam zadovoljan jer ukrštenice, ipak, nisu moja specijalnost.
M. Milićević

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Моје честитке победнику и другопласираном и трећепласираном итд. Коментарисати нећу. Колеги Банету Никићу порука да сам ја принципијелно одустао од такмичења, а зна се због чега. На крају крајева, знао сам још раније ко је шта добио. А то што сам послао 15- так, е то је била мала шала.За мене важи она парола "Важно је учествовати...". Поздрав свима.
у Чеш.Бари,
07.10.2015. Живадин

Анониман је рекао...

Па што не дадосте који бод Живадину за упорност и склоност ка хумору :))
Никола

ljubica bilalovic је рекао...


Dvostruka čestitka pobjedniku!!!

Mandrak је рекао...

Zahvaljujem se na čestitkama i Banetu, Miloradu, Milošu i Ljubici.

Zahvalio bih se i g. Jovanoviću kada bih znao da li mi je stvarno čestitao ili je to deo humoreske ili ni on sam baš ne zna da li je ozbiljan ili nije... Ne znam kako je unapred mogao da zna ko je šta dobio (uostalom, dobici još nisu ni podeljeni), ali ako je već obdaren trećim okom, ako je u kartama, plećki, pasulju ili ne znam čemu video šta će biti, bilo mu je pametnije da otvori proročku ordinaciju nego da gubi vreme na pripremu hrpe radova za takmičenje od kog je "principijelno odustao". ;)

R.Jovicic је рекао...

Sa malim zakašnjenjem, mladom enigmati Mladenu srdačno čestitam na kvalitetnim skandinavkama. U žiri ne sumnjam nimalo.
Mladenove skandinavke bile su veoma kvalitetne i u listu ALO, ali,eto??? Čestitam i Deliću, koji je u Valjevu, kada smo sedeli zajedno, napomenuo da je sastavio i poslao kvalitetne skandinavke.
Čestitam i svim ostalim učesnicima. Na mlađima ostaje stvaranje lepe i kvalitetne enigmatike.
Pozdrav svim učesnicima...Radojica Jovičić

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Očigledno su me kolege "zadužile" da im odgovorim. Pa da krenem redom: ANONIMNI,(uopšte mi nije bitno ko se iza toga krije) rekao sam juče u komentaru, a i Bovanu još dok je takmičenje trajalo, da mi do nagrada nije stalo, i da sam najavio da ću odustati od takmičenja.Istine radi, nisam to potvrdio Bovanu, ali sam se, srpski rečeno pošalio slanjem drugih radova. Milostinju nisam, i ne tražim jer imam više nego solidnu inostranu penziju, i zato sam rekao da "važno je učestvovati...". Prema tome, Anonimni shvati da mi ni taj jedan bod ništa ne znači, jer ga nisam ni očekivao...
Господину Марковићу, поручујем следеће: Младене,обраћам се лично теби. Нисам имао намере ни са ким да се, ево рећи ћу ти простим сељачким језиком јер имам само Основну школу, ЗЕЗАМ. Ја сам искрено свима честитао, без икакве зле намере. Не знам што те је то понукало да се на овако некоректан начин(слободно могу рећи и помало дрзак) обраћаш мени и прозиваш ме малтене да сам баба Ванга. Камо среће да јесам. Рекао бих ти већ сада са ким ћеш убудуће сарађивати. Али то је твој проблем: Младене, млад си дечко, школован па стога ти овај сељак поручује: Дели савете твојим родитељима а не другима. Јеси врстан енигмата, а као човек...

Анониман је рекао...

Ја нисам анониман, па лијепо пише у потпису Никола а сада ћу додати и Милићевић. Осим тога ја се волим зезати кад препознам да је то неко заслужио!
Никола

Mandrak је рекао...

Živadine, jedini nekorektan komentar u ovom nizu si napisao ti.

Rekao si da "se zna zbog čega" si odustao (ja stvarno ne znam), a onda si dodao vrlo uvredljivu trvrdnju da si i ranije znao ko će šta dobiti. Čak i ukoliko je to bio nekakav kompliment meni, ne znam da li možeš da shvatiš da si tako uvredio organizatora konkursa, sam konkurs, sve ostale učesnike i žiri. To nema veze sa tvojim obrazovanjem, ali ukazuje na vrlo lošu samokritičnost: ti, čoveče, ne uviđaš svoju očiglednu drskost, ali je nalaziš u mojoj replici. Da si trezveniji (da ne kažem: trezniji, sad se po selima peče rakija, šta ja znam u kom si stanju), razumeo bi da moj odgovor logički proizilazi iz tvog amfiboličnog komentara, i da je više šaljiv nego oštar. Koliko ja mogu da budem drzak kad sam stvarno "ponukan" možeš da proveriš ako nastaviš u tom stilu.

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Nikola, ne znam čime sam ja zaslužio da se samnom zezaš. Tvoje ime i prezime, pa ni ono anoniman nigde ovih dana nisam spomenuo, pa stoga se ti zezaj sa tvojim dobrim prijateljima, a ne samnom.

Slavko Bovan је рекао...

Da citiram jednu repliku iz domaćeg filma: "Nemojte ljudi, k'o Boga vas molim"!

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Mladene,
ni najmanje nisam očekivao ovako bezobrazan odgovor. To dokazuje koliko vrede tvoji fakulteti. Evo zbog čega: Da sam trezveniji (to bih prihvatio) ali ono trezniji, e to je bezobrazluk. Tvrditi da neko po selima peče i pije rakiju prevazilazi svaku meru lepoga.Već 6 godina nisam okusio alkohol...
Mislim da nije potrebno skenirati lek. nalaze i slati ih, a ako baš i insistiraš, onda ću ih poslati lično tebi na uvid.. Svakodnevno uzimam dozu raznih lekova, i to po 10 kom. dnevno.
To što kažeš koliko još možeš da budeš drzak, govori da se polako, iako imaš visoke škole, polako i sigurno spuštaš na nivo jednog pijanog i glupog seljaka...

09.10.2015. Živadin

Анониман је рекао...

Чика Живадине, у мом зезању није било злобе када сам рекао да Вам треба додијелити макар један бод за упорност и склоност ка хумору. Сад видим да сам погрешно схваћен и ја се извињавам.
Никола

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Iako sam odlučio na ono Bovanovo "Nemojte ljudi..." da se neću više javljati, moram da prekršim i da kažem da me je, Nikola tvoje neočekivano izvinjenje veoma prijatno iznenadilo. Vidi se da u sebi imaš i ljudskosti. Sa velikim zadovoljstvom prihvatam izvinjenje, puno te pozdravljam i želim uspeha u enigmatskom pogledu.Mlad si dečko, pa radi...

Mandrak је рекао...

U pravu si, Živadine. Najbolje je posmatrati te kao pijanog i glupog seljaka, jer se jedino tako može objasniti tvoja nekritičnost. Ne možeš ti mene ni da spustiš, ni da podigneš, prosto nismo u istoj ligi, ali to što imaš osmoletku i lekarske nalaze te ne čini nedostojnim mog odgovora.

Vezano ili nevezano za konkretan slučaj, stvari stoje ovako: ja neću biti ni veći, ni manji ako proćaskam sa zalečenom pijandurom ili nekim sličnim karakterom, to je stvar moje otvorenosti, ali ako ta pijandura u desetak redova strpa npr. moje roditelje, moje saradnje, moje fakultete, i sve što joj padne na pamet s namerom da me isprovocira, najmanje što mogu je da se na trenutak spustim na njen nivo i da cincluranje zamenim efikasnijim metodama. Plastično: kad vas napadne džukela, morate da se branite motkom ili kamenom, dakle na primitivan način, jer će vas u protivnom ujesti, bili đubretar ili ministar.

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Mladene, Mladene,
iz pristojnosti,iako sam ja i džukela,i pijanac i šta još ne, neću ti ništa odgovoriti. Tako smatra glupi seljak, đubretar, ministar, pijanica... Prepuštam tvojim i mojim prijateljima enigmatama da steknu utisak ko je "zreo" za koje mesto- pijanca, džukele, ministra, đubretara. Mladene, nemaš ni malo ljudskog u sebi. Pao si nisko...
Više se neću obraćati na tvoje gluposti i bljuvotine ma kakve mi uputio. To samo govori o tebi ko si i šta si.
Živadin

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

SAOPŠTENJE ZA SVE ENIGMATE I PRIJATELJE ENIGMATIKE

Poslednjih dana, imali ste prilike da čitate razne komentare. I lepe i ružne, i prijatne i neporijatne, svakojake bljuvotine.
Ja se najiskrenije IZVINJAVAM svima koje sam možda uvredio na neki način (iako im ime nisam spominjao). Ne želim više nikoga da opterećujem da čita- ono što nikome nije lepo.
Još jednom moje veliko IZVINJENJE.
Hvala na razumevanju.
Živadin JOVANOVIĆ