понедељак, 12. фебруар 2018.

IZVEŠTAJ O RADU ESS

Objavljeno na sajtu ESS


ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ИЗМЕЂУ ДВЕ СКУПШТИНЕ
  1. Седнице и рад Председништва ЕСС
У извештајном периоду одржана је Изборна скупштина Енигматског савеза Србије (25. фебруар 2017.), као и две седнице Председништва (17. јуна у Београду и 18. августа 2017. у Суботици). Чланови Председништва највише су комуницирали путем мејлова, као и телефонским путем. Предлажем да се и убудуће приликом неког окупљања енигмата одржи састанак Председништва уколико у том моменту постоји кворум (скупштине клубова, СЕС и др.). Примедба за поједине чланове Председништва који за годину дана нису одговорили  ни на један допис упућен њима.
  1. Издавање информативног листа „Гласник“
У протеклом периоду припремљен је и умножен један број „Гласника“, број 37 на 28 страна. Он је диструбуиран учесницима 17. СЕС у Суботици и постављен на сајт савеза.
  1. Енигматска сарадња
Чланови ЕСС су на основу својих интереса и могућности енигматског стваралаштва имали могућност сарадње са дневним новинама „Ало“, „Блиц“ и „Српски телеграф“. Сарадња се одвијала без проблема, а хонорари су редовно уплаћивани на рачун ЕСС, а касније прослеђивани и сарадницима.
  1. Организовање 17. Сусрета енигмата Србије
Сусрети енигмата Србије, седамнаести по реду одржали су се у Суботици од 18-20. августа 2017. године у Студентском дому „Иво Лола Рибар“ уз присуство више од 50 учесника. Поред редовних надметања у састављању и решавању загонетака и састављању анаграма, учесници СЕС одиграли су турнире у шаху и супер квизовци. Поред овога учесници су уживали у дружењу и обалисацима Палића и винарије „Звонко Богдан“. Детаљније о 17. СЕС писало се у 51. броју „Весника“, а биће и у наредном броју „Гласника“.
  1. Енигматски скупови, сусрети, манифестације и такмичења
Учествовање на свим енигматским скуповима за које је позив стигао на адресу руководства ЕСС.  
-      13.  маја у Београду је одржана Годишња скупштина УЕ „Вук Караџић“ прилком чега је удружење обележило 30 година постојања и успешног рада
-      02-04. јуна у Сомбору је одржана 17. Енигматска колонија
-      17. јуна у Београду је одржана Годишња скупштина ЕК „ Нова Загонетка“ приликом чега је обележено 15 година постојања и успешног рада, као и излажење 50-тог броја „Весника“
-      30. септембра у Кикинди је одржана Годишња скупштина ЕК „Кикинда“
-      Посета међународном сајму књига у Београду, прилико чега је одржана промоција „Алманаха“ Крсте Иванова
  1. Издавање енигматских књига
У протеклом периоду изашле су 4 енигматске књиге наших колега, о којима ће више речи бити под посебном тачком дневног реда на Скупштини
  1. Резиме о раду
С обзиром на укупне околности у којима се живело и радило, енигматски потенцијал ЕСС није могао бити у потпуности исказан и искоришћен. Овде је наравно била присутна и незаинтересованост појединаца за активности савеза.
Ипак можемо констатовати да су чланице ЕСС сходно својим могућностима имале доста активности путем блогова, организовања конкурса и сарадње са дневним листовима и енигматским часописима. Савез је у извештајном периоду задовољавајуће функционисао и радио, па је и даље и границама могућности, доприносио афирмацији и популаризацији српске енигматике.
Главни проблем који се провлачи последњих пар година није решен до данашњег дана, а односи се на појединачна међуклупска и међуљудска неслагања и размирице.

Сомбор, 08.02.2018. године    
председник ЕСС
Жељко Димовић, с.р.

2 коментара:

Анониман је рекао...

Na ranu da privijes!
Dinko

Slavko Bovan је рекао...

Na sajtu ESS možete pogledati i plan rada, kao i finansijski izveštaj i finansijski plan.