петак, 2. фебруар 2018.

REČ PO RIJEČ (1709)



BITKOJN
BITKOIN
Bitkojn (bitkoin) je kriptovaluta. Opširnije: OVDE i OVDE.

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Mediji pišu da se vrijednost opasno strmeknula, a mene, pravo da vam kažem, uopšte nije briga.

Dejan Minić је рекао...

Stručnjaci kažu da je blokčejn tehnologija budućnosti, a ove valute će nastajati i nestajati, slično robi koja se traži ili ne.

Moj bratanac iz Beograda već duže vreme ˝rudari˝ kriptovalute i pitanje je koliko mu dobro ide, ali jedno je sigurno, ne mora da greje stan pošto mu neprekidno radi nabudžena mašina koja proizvodi ogromnu toplotu.

Andon Koloski је рекао...

Oвo је неки нoви, мoдернији нaчин пирaмидaлне штедње.И дoк се пре неких 20 дo 30 гoдинa и знaлo кoме иде нoвaц (у Мaкедoнији штедиoницa ,,Тaт"),дaнaс никo не знa кoме иде нoвaц oд купoвине криптoвaлутa.Oнaј кoме жељa зa брзo бoгaќење нaдвлaдa здрaви рaзум, oстaќе крaтких рукaвa, дa не кaжем гo и бoс...

Dejan Minić је рекао...

Pratim tu problematiku 3 - 4 godine i mislim da ovo nema nikakve veze sa piramidalnom šemom. Baš suprotno se ponaša, sistem je decentralizovan, ne zavisi opstanak od novih ulagača, a digitalni novac ima svojstva robe kao na berzi čija cena zavisi od ponude i tražnje.

Svakako će neki izgubiti, a neki dosta zaraditi, kao i u svakom poslu, pogotovo ovakvom koji je izuzetno nestabilan i rizičan. Verujem da će toga tek biti u budućnosti u nekim drugim oblicima.