четвртак, 08. фебруар 2018.

SKUPŠTINA ESSСа сајта ЕСС
ПОЗИВ ЗА ГОДИШЊУ СКУПШТИНУ ЕСС
На основу члана 19. Статута ЕСС сазивам редовну Годишњу скупштину Енигматског савеза Србије.  Скупштина ће се одржати на Загонетну суботу, 17. фебруара 2018. године са почетком у 11:00 часова, у просторијама хотела Мажестик у Београду, улица Обилићев венац 28. Предлажем следећи
ДНЕВНИ РЕД:
 • Утврђивање састава Скупштине и кворума за рад
 • Утврђивање Дневног реда
 • Одавање поште преминулим енигматама
 • Избор радних тела Скупштине:
 • Радног председништва
 • Записничара
 • Оверивача записника
 • Обележавање Дана енигмата Србије
 • Извештај о раду Председништва ЕСС у протеклих годину дана
 • Финансијски извештај за протекли период
 • Усвајање Извештаја о раду и Финансијског извештаја
 • Предлог за измене Статута и састава Председништва ЕСС
 • План рада за наредни период
 • Финансијски план за наредни период
 • Представљање нових енигматских књига
 • Припреме за 18. Сусрете енигмата Србије
 • Текућа питања
Након завршетка радног дела Скупштине биће обезбеђен ручак за све присутне.
 Сомбор, 04.02.2018. године                              председник ЕСС
                                                                 Жељко Димовић, с.р.           

11 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Prethodnih dana na nekim blogovima se stalno pominjelo nekakvo utvrđivanje "delegata" za Skupštinu. Niko da kaže - Alo, naša skupština nije delegatska. Svi članovi Saveza su članovi skupštine. Evo, kažem ja sada,

Slavko Bovan је рекао...

U ovoj objavi vidim tri krupna nedostatka.
1. Nema tačke "Usvajanje zapisnika sa prethodne skupštine". Pretpostavljam i zašto nema. Valja sakriti nečesnu radnju, odnosno, prilikom usvajanja zapisnika sa prethodne skupštine saznali bismo kada je održana. (Da li 25.02. ili 11.03.). Običaj je da se usvajju zapisnici sa prethodnih sednica, ali zna se - Radiće se kako gazda kaže.

2. Skupštini opet (kao pre godinu dana) ne prethodi sastanak Predsedništva ESS. Izgleda da je istina što tvrde neki članovi predsedništva da njih niko ništa ne pita, ne konsultuje niti uvažava njihov glas. Održana je "konsistutivna" sednica predsednništva, onog dana kada je bila Skupštine Nove Zagonetke. Pupezin na sednicu nije pozvan (Podsećam, tada još ŽD nije donio odluku da išutira EKK). Bila je sednica i u Subotici, koja ima i zapisnik, koji je potpisao predsednik, ali Mile kaže, a Mile ZNA, taj zapisnik ne važi (Šarić ga, po izjavi MJ, falsifikovao i poturio da se objavi tako falsifikovan u Vesniku NZ i na sajtu ESS. Badava klubovi većinom kažu da ne može predsedni da postupa tako kako postupa. (Bilo bi jako smiješno, da nije zabrinjavajuće). Koliko se "zarezuju" članovi predsedništva govori i činjenica o mudroj inicijativi da se promeni sastav Predsedništva i ubace dva predstavnika NZ. Kako sam čuo, većina klubova nije za tu opciju, ali predlog je u dnevnom redu.

3. Nema rasprave o postupku ŽD da sam i samovoljno isključi EKK. Iako su članovi predsedništva ogromnom većinom kazali ŽD da on sam ne može donositi nikakvu odluku, te su se o tome izjašnjavali pismenim putem i saopštenjima, ŽD ostaje pri svom (Da li svom?!)stavu i dodatno krši Statut. Ova tačka bi moralo da bude u dnevnom redu, a kada se konstatuje istina (dovoljno je zaviriti u Statut po kome je i sazvana ova Skupština) odmah treba prodiskutovati i o odgovornosti prvog među jednakima, odnosno čovjeka koji je javno obećao da će napustiti funkciju predsednika ESS, ako za godinu dana ne sredi međuljudske odnose, a u tih godinu dana svojski se trudio da ionako narušene međuljudske odnose dodatno pogorša.

IlijaO је рекао...

Kad sam prvi put ovo čitao, nekako mi se pričinilo da piše:" Sa sajma ESS"! (taštine ?)

Belirac је рекао...

Ima li neko objašnjenje čemu služe "overivači zapisnika"?
Priznaje se i anagramski odgovor na gornje pitanje.

mihajlo је рекао...

AS I ZAKONE PRAVI

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Jovane, pitanje je na mjestu, a postoje samo dva odgovora na pitanje "Čemu služe overivači zapisnika?":
1. Služe da svojom čašću garantuju da je svaki zapis u zapisniku tačan.
2. Ne služe ničemu.

U konkretnom slučaju, već 17.02. ćemo znati da li je tačan odgovor 1. ili 2. Pošto poznajem te kolege, vjerujem da je tačno 1. te da će ONI tražiti da se usvoji zapisnik sa prethodne skupštine (u ispravnom obliku). Tako ćemo znati čemu oni služe, a dalje čemu služi zapisničar, pa članovi predsedništva ESS, pa na kraju čemu služe članovi (čitaj: Da li su uopšte potrebni ili ESS može biti pojedinac ili šačica pojedinaca).

Belirac је рекао...

Koliko ja vidim, Mihajlo je svojim anagramom baš alkarski pogodio "u sridu". Jedino bih ja "asa" stavio pod navodnike.

Luka је рекао...

A, IZA VIKE, SPORAN!

Zdenko је рекао...

A ISKRIVI PA OZVANIČE!