среда, 29. октобар 2014.

ENIGMATSKI SAJAM (5)

Veslei Slavonci

Nazansky, Ozdanovac i Markovič
Karlo, Moma i Miroslav

Hercegovci
Štefan, Žika i Mišo (foto: Jovan)

Najbolji kupci knjiga među nama (foto: Jovan)

13 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Svi veseli na ovim slikama! I to nešto govori!

Belirac је рекао...

Znao sam da u Beograd stižu Josip Dubrović iz Osijeka, Ilija Ozdanovac iz Privlake te Boris Nazansky, Ranko Skopal i Dragana Milić iz Zagreba, ali da stiže i Štefan Markovič iz Ljubljane, to mi je bilo veliko i prijatno iznenađenje.

Slavko Bovan је рекао...

Imao sam najavu da će doći Štefan, ali nisam se usudio da najavljujem. Ipak, dao sam samo neke naznake (" iz daleka").

Štefan me baš mnogo obradovao. Vrlo mi je drago da smo se konačno upoznali. Koliko sam zapazio, i on je zadovoljan što je lično upoznao više kolega. Dobili smo njegovo obećanje da će ubuduće dolaziti na enigmatska okupljanja.

Slavko Bovan је рекао...

Takođe, valja napomenuti da sam prilično ponosan i na TIO, jer je nekoliko kolega na Sajam došlo nakon informacija na ovom mjestu.

Slavko Bovan је рекао...

Naknadno (uveče) dolazio je i Miodrag Ivanišević i jutros mi javlja da je u večernjim satima (ali pri čistoj svjesti) sinula ideja za naredni Sajam. Sa Migom sam se malo dopisivao tim povodom i mogu kazati da mi se ideja izuzetno dopada. Pošto je ideja beogradska, očekujem da se Beograđani oglase tim povodom pa da 2015 imamo još bolji Enigmatski dan na Sajmu.

Belirac је рекао...

Meni je žao što se nisam upoznao sa Živomirom Jevtićem. Nisam znao da je i on na promociji knjige, a poslije promocije bila je velika gužva pa se više nismo sreli.

Belirax је рекао...

Boravak na Sajmu mnogi od nas iskoristili su i za razmjenu publikacija. Ja sam Sretenu Periću donio novi broj Kvalićevog "Izazova", a od Borisa Nazanskog dobio sam nove brojeve "Kvizorame" (1175-1177). Od Vladimira Šarića dobio sam "Pećinačke novine" broj 76, a kupio sam "Enigmatiku" broj 408 i "Extra sudoku" broj 86.

Belirac је рекао...

U "Enigmatici" spomenutoj u prethodnom komentaru, na 6. stranici, objavljen je rebus Stojimira Talijana s rješenjem "Popismo pivo". To je rješenje na Sajmu bilo vrlo aktuelno...:)

R.Jovicic је рекао...

Veoma mi je žao što zbog zdravstvenih razloga, nisam mogao da prisustvujem sastanku na sajmu. To i zbog toga što sam bio jedan od članova žirija za anagrame, gde sam, kako vidim anagrame od 1-10, stavio približno na svoje mesto, dok sam anagram pod brojem 43 (Popović), tačno stavio na deseto mesto sa 6. poena, anagram V.Šarića na osmo mesto, a on je na devetom, Srdaćan pozdrav svim učesnicima.

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, biće riječi i o tome, a vodlio bih da sam snimao onu poučnu i duhovitu Rajkovu priču.
(Naravno neću je citirati u svom tekstu)

Slavko Bovan је рекао...

Danas će u 18.30 jedna "Eroteka" pa ko voli neka izvoli.

Belirac је рекао...

U prvi mah nisam se mogao sjetiti koji nam je Rajko ispričao poučnu i duhovitu priču. Ipak, radi se o Ranku (Skopalu) koji je postao Rajko jer su tipke "J" i "N" na tastaturi blizu jedna drugoj.

Slavko Bovan је рекао...

Ranko, Ranko!