уторак, 24. март 2015.

ROĐENDANSKA



TAPŠANJE (340-a)
Aoj, druže, di(n)ko naš(a),
nek je danas puna čaša:
zagonetki i veselja,
čestitaka, dobrih želja…
Jovan Nedić

10 коментара:

Анониман је рекао...


Lepa ti je, Jovo, stihovna čestitka.
Kad si se već poigrao zagradama u Kneževićevom imenu, stavi još jednu zagradu u prvom stihu, da poslednja reč bude "naš(a)", kako bi stih shvatili kao "Dinko naš" i "diko naša". Igra zagradama u ovom slučaju je baš umesna.
Izvini što cepidlačim, nije mi to baš navika.
M.Paunović

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Obrisan prethodni anonimni komentar. Pozivam neznanog junakada napiše isti komentar i potpiše se,... ili još bolje, neka sastavi bolju ukrštenicu i pokaže i Jovanu,... i meni... i svima ostalima kako se to radi.

Kao jezičku varijantu može koristiti i ekavicu, i ijekavicu i ikavicu, ali i sve svetske jezike od svahilija do urdua. Samo neka napravi nešto. Pisati anonimne kritičke osvrte može i na tarabi.

Slavko Bovan је рекао...

Momire, uz Jovanovo dopuštenje izvršiću intervenciju u stihovima.

Миле Јанковић је рекао...

Vidim da se ovde opet zakuvalo, anonimci vedre i oblače, a to ti je zato što uporno nećeš da blokiraš anonimne komentatore sa nekim glupim razlogom. Naravno, tebi trebaju anonimni komentari, da bi mogao i ti sam da objaviš neki anonimni komentar protiv nekoga ili za hvaljenje samog sebe.
Nisam video ove komentare koji su izbrisani, onaj gornji ne bih ni komentarisao jer vidim da nema veze sa enigmatikom, a ovaj što je ovde izbrisan, iz tvoga odgovora zaključujem da je neko rekao da ova ukrštenica nije dobra.
Od tebe je stigao glup odgovor (po ko zna koliko puta), da taj što komentariše sastavi bolje, što nema blage veze sa kvalitetom ukrštenice.
Evo ja kažem da je ovo loša ukrštenica (ja ne mogu bolju da sastavim), a loša je samo iz jednog jedinog razloga (vidi http://enigmatikatio.blogspot.com/2015/03/roendanska_24.html), pa kada autor drugome, da ne kažem soli pamet, normalno je i da dobije kontra odgovor.
Naravno da se on sada neće javiti, da objasni šta je to bolje-lošije u ove dve ukrštenice, osim toga što je autor jedne od njih on sam.

Slavko Bovan је рекао...

Mile, u komentaru nije pisalo da ukrštenica nije dobra, već nešto drugo. Ako neznani junak hoće, neka ponovi komentara i potpiše se.
Moj nastavak komentara je bio samo sugestija svima koji bolje znaju (da sastave, da pišu, da komentarišu...da to i urade).

Čudim se da nisi vidio ova dva "anonimna" komentara jer su stajali više sati, a zapaženo je da kampuješ na ovom mjestu. ("Anonimna" je namerno pod navodnicima)

Миле Јанковић је рекао...

Sada ces jos da kazes da sam ja taj anonimac??? Pre 14 casova nisam na internetu (na poslu nemam internet), tako da tvoja konstatacija da ja kampujem na ovom mestu ne staji, pre ce biti da ti nista u zivotu ne radis, vec samo gubis vreme na gluposti od kojih nemas nikakve koristi. Javljas se u 8, 10, 12, 15 sati, ..... ma nista drugo i ne radis osim sto visis na tvom blogu.
Rekao bih ti sta trebas bolje da radis, ali ja sam kulturan pa ti to necu reci. Zakljuci sam.

Belirac је рекао...

U mojoj ulici danas nije bilo struje sve do 15 sati pa sam se ja bavio fizičkim poslovima. Kompjuter sam upalio tek sada. Možda ne bi bilo loše imati poneki "beskompjuterski" i "bezinternetski" dan.

Belirac је рекао...

Momirova primjedba je na mjestu i ne smatram to cjepidlačenjem. "Ovlašćujem" blogogazdu da izvrši odgovarajuću ispravku jer je svakako bolje da bude "Dinko naš" i "dika naša".

Slavko Bovan је рекао...

Ubačena zagrade.

Zar još ima onih koji ne shvataju da se postovi pojavljuju automatski u unaprijed tempiranom terminu?!