четвртак, 28. јануар 2016.

NIŠTA NAS NE SMIJE IZNENADITI

Miodrag Bata Babović na enigmatskom treningu


Eroteka (189)
Na 15. Susretima enigmata Srbije, održanim u Valjevu, „ljudi (i žene) u narandžastom“ su pokupili kamaru pehara i medalja, te su sami sebi zadali domaći zadatak, skoro nemoguću misiju, pod radnim nazivom „Po jutru se dan poznaje, ali dan traje 24 sata“. Zadatak je da se makar približimo istorijskom uspjehu, postignutom već na prvom zvaničnom takmičenju. Prva faza priprema zamišljena je kao individualni rad po kućama – pojačana ishrana, redovno vježbanje rješavanja enigmatskih zadataka, rešavanje svakodnevnih problemčića, redovno uzimanje vitamina i ostalih dozvoljenih sredstava (domaća rakija, uz oprez da ispečenu rakiju, opet, država ne zaplijeni), širenje pozitivne energije, redovan seks...
Naš uspjeh nije ostao nezapažen, te na osnovu toga, Opština Kikinda nam je  dodjelila Godišnju pohvalnicu, veliko priznanje i za EKK i enigmatiku uopšte. Znamo, biće teško da neko ponovi rezultat iz Valjeva, pa makar to opet bila narandžasta družina.
Možda će biti još teže nakon inicijative izrečene na sjednici Predsedništva ESS – Sva zvanična takmičenja (osim rešavanja) ukinuti i na Susretima se posvetiti samo revijalnim disciplinama. Takođe, kažu, treba ukinuti praksu uručivanja pehara najboljem pojedincu i najboljem klubu (Laskamo sebi da je to zbog nas, jer su kolege, na slikama koje objavljujemo na ovom blogu, zapazili da su nam „malene vitrine“ pa da nas poštede troška i kupovine novih službenih vitrina)
Pošto smo mi ozbiljan klub, spremamo se za svaku eventualnost. Ako bude zvaničnih takmičenja, eto nas sa 3-4 ekipe (i povećom torbom za pehare) a ako bude samo revijalnih disciplina, eto nas sa više utreniranih takmičara. Nije rečeno koje će sve revijalne discipline biti u programu pa smo razdijelili vrlo šarolike zadatke.
Šah – Ovu tradicionalnu enigmatsku disciplinu, vjerujemo, neće ukinuti. Dobrivoj Jerinkić i Miodrag Ivanišević treba da svakodnevno obilaze sva šahovska nadmetanja, od opštinskih prvenstava, do simultanki i pacerskih partija u parkiću! Bilo je predloga da zamolimo nekog iz ŠK „Radnički“ iz Kikinde da ide s nama i pobedi sve ostale protivnike a s našim sklopi džentlmenski remi, ali je to odbijeno. Igraćemo po fer-pleju. Nastupiće samo naši članovi.
Domine – Zlatan Pupezin sa sekcijom veterana svakodnevno u Domu penzionera priprema takmičare. Na širem spisku je 6 majstora ove drevne enigmatske igre.
Tenis Bata Babović do 16. susreta mora da usavrši forhend!. Za sada je usavršio slikanje u klupskoj majici, ali ima tu još prostora za napredovanje. Posebnu pažnju obratiti na rad ruku (prilikom fotografisanja).
Streljaštvo – Edvin Šalgo da nastavi sa nastupima za streljačku družinu iz Kikinde. Svaki plasman na državnom prvenstvu ispod 3. mjesta povlači sankciju – 100 sklekova, pa neka on vidi da li će da gađa centar ili će da „skleče“!
Pikado – Ženska momčad da se mane kutlače i šerpe. Strelice u ruke, i udri, udri, udri!
Kviz – Vanja Tomašev, višestruki prvak Srbije, neka ne radi ništa. Samo neka dođe na susrete.
Brzo ispijanje piva – Tu ćemo imati 4 ekipe. Prvoj ekipi ne treba trening, a „paceri“ će morati malo da se potrude.
Video-igrice – Podmladak da ne sjahuje s kompjutera!
Matematika i druge okretne igre – Aleksa Konstantinov i Mirka Šajić da se dogovore o taktici.
Latinsko-američki plesovi – Luka, pazi šta radiš!
Logika – Luka i Čedomir da nađu trećeg koji je bolji od njih, dakle, najbolji...
Pjevanje u mjestu – Eheeee, eto nečega i za mene!

6 коментара:

Анониман је рекао...

Slavko, zaboravio si badminton. Neki članovi u Osijeku redovito igraju badminton - i to vrlo dobro. Šaljem i dokaz uskoro. Kohortaš.

IlijaO је рекао...

Ja se prijavljujem za pikado- jer sam osvjedočeni osvajač pehara za treće mjesto na Sindikalnim igrama policije 2014.godine( u ženskoj konkurenciji)!
A usput, Tunjo Džijan, član EKK je vrstan ( čak i iz...) šahist, koji će se svojski truditi da osvjetla obraz matičnog kluba!
Predlažem i podvodni ribolov- da iskoristim one amure ( vidi sliku na blogu Jovanovu)....

Slavko Bovan је рекао...

Josipe, badminton je svakako zanimljiv, ali ima još nekoliko tradicijonalnih enigmatskih disciplina o kojima valja razmisiti. Čekam sliku pa da je objavim.

Slavko Bovan је рекао...

Vanja Tomašev (potpredsednik EKK koji je uvek spreman na šalu) šalje mi danas poruku "Evo ja se baš pripremam, tj. ne radim ništa."

Slavko Bovan је рекао...

Drugi istaknuti član EK "Kikinda" upućuje svoju kandidaturu za člana ekipe u disciplini "trčanje u vis".

Belirac је рекао...

A spretna vožnja na biciklu i pečenje pita od bundeva?