недеља, 31. јануар 2016.

REBUSANJE (1994)

Autor: Milan Žarkovački
Rešenje: 5, 6, 9
Postavka: 1, 2, 4, 3, 1, 4, 5

11 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Kada mi je ovo stiglo, rekoh autoru da će ovo biti teško rešivo.

Milan Žarkovački је рекао...

Slika prikazuje pleme u boju.

Ne treba obeshrabrivati rešavače. :-)

Milan Žarkovački је рекао...

Svi pojmovi na slici su opštepoznati.

Milan Žarkovački је рекао...

Prezime lika na zemlji je Noris.

Svetlana је рекао...

Skupa dečaku biciklana (s ku pade Čak u bici klana)

Sa slike je potpuno jasno da je u pitanju klan, ali ko bi rekao da je to Čak Noris? :D

Milan Žarkovački је рекао...

Tačno, Svetlana!

U principu, ja izbegavam da se i u frazi nalaze imena - a u rešenju još mnogo više, "priznajem" samo uobičajena domaća imena u rešenjima - a kad ih i stavim najčešće upišem drugi deo imena (ime ili prezime). Ovde sam mislio da je Čak dovoljno prepoznatljiv, tim pre što je često u upotrebi, a i prepustio sam blogovlasniku da upiše ako želi, međutim on je, izgleda, odlučio da malo muči rešavače. :-) Inače, on je bio skeptičan samo po pitanju prepoznatljivosti klana, a ne i Čaka. Eto, i blogovlasnici se uče dok su živi, tj. i blogovlasnici su ljudi. :-)

Svetlana је рекао...

Milane, ja sam se samo htela našaliti. :)
Naravno da je Čak stoprocentno prepoznatljiv, klan je taj koji mi je zadao muku, jer se sa slike teško može dokučiti da je to u pitanju.

Opet moram reći da mi fale smajlliji. U prethodnom komentaru sam stavila :D, ali bi prava stvar bila, da sam mogla staviti onog krezavog đavola koji se smeje...

Milan Žarkovački је рекао...

Priznajem poraz! :-( Ali mogu još malo da se vadim, pa da kažem da sam blogovlasniku predložio da u dnu slike upiše ono što sam ja napisao kao komentar: "Pleme u boju".

Šalu na stranu, drago mi je što si ipak rešila rebus, tj. što se pokazalo da nije baš nerešiv, što je neki poen i za moju procenu. Kao što rekoh kod Baneta, izgleda da volim da sastavljam teže rebuse, a ne znam da li ta težina smeta publici.

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam Svetlani koja se izborila sa "problemom" koji sam i sam uočio, ali nije loše povremeno imati i ovakve rebus, ako ni zbog čega drugog ono zbog brojnih radoznalaca koji otvarajući post učine da se on pojavi u desnom stupcu :)

Nedjeljko Nedić је рекао...

Klan je škotska rodovska zajednica, pa su u boju normalno morali biti Škoti u kiltovima, pa bi to dvojica Ilija odmah riješili. Meni sigurno ni oni ne bi pomogli!

Milan Žarkovački је рекао...

Nedjeljko, hvala na primedbi! Možda ne bi morali da se vide baš kiltovi, ali moglo bi da se napiše "Škotsko bratstvo u boju".