четвртак, 3. март 2016.

NAJBOLJI ROGALJ

Kvizorama 05.03.2016.
(Prilog: Josip Dubrović)

16 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Čestitke Marku na pobjedi i Iliji O. na bronci te Josipu na brzini slanja. A ja?! E, konačno sam, iako čak 14., uspio pobijediti Aladina i Zorana R.!

Andon Koloski је рекао...

1.БОЖЈИ:СТВОР
2.,,ОДРАЗ:У:ВОДИ"
3.ЖРТВОВАТЕЉ
4.ЈАВНА:РИЈЕЧ
5.ИЗОАНЕМОНА
6.СУВРЕМЕНИК

Sneška је рекао...

Čestitke svima koji sastavljaju ovu vrstu ukrštenice. Čini mi se da je "Rogalj" veoma inspirativan i dozvoljava više slobode u kombinovanju pojmova u odnosu na ostale?!

IlijaO је рекао...

Mislim da treba pohvaliti i efektnu premetajnu minijaturu ( ako ju je netko zapazio u desnom kutu?). Skoro nisam pročitao nešto što bi tako slikovito i sadržajno u deset slova opisalo zadani pojam, a što je svakako pridonijelo visokom ( najvišem ) plasmanu.
Za napomenuti da je anagram bio sastavni dio zadatka, pa to može biti odgovor svima koji su poslali radove gdje je premetaljka bila ( malo) lošija od "zahtjeva" žirija! Nije bilo dovoljno samo napraviti odličan rogalj

Mirka је рекао...

Marko, čestitam.

Tonci M је рекао...

Mislim da je jedan pogled na rješenje dovoljan da se zaključi zašto je baš ovaj rad pobijedio: da je ovaj rogalj sendvič, tek jedan pojam bi bio "kruh" (IZOANEMONA: savršeno prihvatljiv, ali "dosadnjikav" pojam, no bez takvih ne napraviš sendvič), dok je preostalih 5(!) takvih da se nitko ne bi posramio od takvog pojma i započeti konstrukciju: ma što šunka, pršut! Još vrhunski anagram kao maslina na vrhu i ta-da: remek-djelo!

Tonci M је рекао...

P.S. uz umjetnički, ovdje je i tehnički dojam na visini: dvije odvojene skalinade suglasničkih/samoglasničkih grupa spuštaju se niz središnju 6x6 kombinaciju: ŽJ-DR-ŽRTV i VN-OA-VR:) I Mile Janković bi bio zadovoljan!

Slavko Bovan је рекао...

Rado ću objaviti sve što stigne.

Marko Mihaljević је рекао...

Još jednom hvala svima na čestitkama.

Posebna zahvala redakciji Kvizorame.
priredili smo im dosta posla :)

Pozdrav Tonči.

Odlično seciranje moga rada. Kao što je vidljivo na prvi pogled, ja sam rogalj počeo sastavljati od prvog pojma. Jedini "lošiji" pojam je IZOANEMONA koji je prvotno bio IVO AMULIĆ, ali nikako ga nisam uspjevao kvalitetno ukomponirati pa je na kraju završilo na ovoj drugoj ideji :)

Анониман је рекао...

Kako IVO AMULIĆ Marko, šta si stavio crno polje? Pozdrav i čestitke, Pero

Бранислав Никић је рекао...

Sjajan rogalj i anagram, svaka čast Marko!

Анониман је рекао...

Pozdrav Pero.

Ja sam rogalj i križaljku davno sastavio i poslao, negdje pri početku raspisanog natječaja. Sjećam se da sam u početku kombinirao sa Ivom i tražio da prezime počinje s A. (morat ću ići na repeticije iz brojanja :)))

Danas ću vam poslati novo pošiljku križaljki, stići će najvjerojatnije u ponedjeljak.

Marko Mihaljević

Анониман је рекао...

Ajde, fala bogu. Gori si od Delića!? Pero

Slavko Bovan је рекао...

Simultani prevod za one koji ne razumiju:
"Ajde, fala bogu. Gori si od Delića!? Pero"

Značenje gornje poruke (ukratko):
"Marko, konačno si se odlučio da nam pošalješ križaljke, iako znaš da ih čekamo kao ozebao sunce. Isto tako, ne bi bilo loše da i Zletko Delić malo češće šalje svoje priloge, a ne svake prestupne godine. S poštovanjem, u potpisu: Glodur"

Unknown је рекао...

Glodure, hoće li biti kakvih kunica?

Анониман је рекао...

Popuni formulare ako hoces pare... Koliko znam za tebe je uspostavljen neki kanal isplate preko Os. Provjeravam u ponedjeljak...-