среда, 31. август 2016.

ZVANIČNO 170.000



Dobili smo i zvaničnu potvrdu da je odobren projekat EK “Kikinda”  pod nazivom “Enigmatska promocija zaštićenih vrsta”, po javnom konkursu koji je raspisao Grad Kikinda. Gradsko veće je juče odobrilo za naš klub 170.000 dinara namenskih sredstava koja treba utrošiti do kraja godine. Projektom smo predvidili da kroz niz aktivnosti i preko  enigmatskih priloga promovišemo zaštićene vrsta sa područja Kikinde. Sve akcije bi bile koordinisane kako bi se obuhvatio što je moguće  veći broj „konzumenata“. Konkretni poslovi:
-Brošura sa enigmatskim prilozima koja bi bila poklonjena učenicima u Kikindi, a deo bi bio poklon gostima Kikinde. Članovi EK “Kikinde” će uskoro dobiti konkretne zadatke.
- Objavljivanje više tematskih ukrštenica u enigmatskim i neenigmatskim listovima širom Balkana. Tu će nam biti potrebna pomoć svih kolega i redakcija enigmatskih i neenigmatskih listova. Predviđena je nagrada/priznanje za najbolji prilog sa ovom temom/temama.
- Animiranje enigmata da u redovne ukrštenice uvrste makar jednom SOVA UTINA i/ili VELIKA DROPLJA. Predviđena je i nagrada za najbolji redovan prilog u enigmatskom i neenigmatskom listu sa ovim pojmom (koji nije tematski!)
- Na „Danima ludaje“ kroz enigmatsko takmičenje biće obrađeno gore navedeno.
- Promotivni materijal za EKK (majice, šolje, razglednice).
- Enigmatsko takmičenje u nekoj od OŠ (moguće u više škola).
Narednih dana biće obavljeno svečano potpisivanje ugovora sa udruženjima kojima je odobren novac po ovom konkursu.
Sva sredstva su strogo namenska, i tako će biti i utrošena.
Podržite ovu našu akciju!

14 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Što bi rekli: ˝E, tako se to radi˝!

Slavko Bovan је рекао...

Rado ćemo podijeliti naše iskustvo sa svima koji su zainteresovani.

N. Petkovski је рекао...

Kad sam počeo da čitam ono: "Rado ćemo podijeliti ..." mislio sam da ćeš nam podeliti onih 170.000, ha-ha-ha

Mandrak је рекао...

To mu, Nikola, dođe plafon 15 evra po glavi člana kluba, tj. malo više od ništa. Ja sam ipak više za to da se kupi jedan polovni autobus, da ga oblepimo slikama utina, droplji i EKK - a, pa da napravimo jednu malu turneju po Evropi. :)

Mirka је рекао...

Mladene, dobra ideja. Bilo bi zabavnije od filma "Ko to tamo peva".

Slavko Bovan је рекао...

Ovo je samo početak. Velike ribe se love na kedera :)

Dejan Minić је рекао...

˝Hoću svoj deo, nećete da me prevarite˝!

Slavko Bovan је рекао...

Svakom prema zaslugama - Neki ćete da dobijete ništa, a neki ćemo da dobijemo po 200 evrića.

Slavko Bovan је рекао...

...ali da se uozbiljimo.
Mislim da je ovo značajan dan za enigmatiku, jer /koliko ja znam/ ni jedna enigmatska organizacija nije dobila ovakvu i ovoliku podršku od tzv. društvene zajednice. Smatram da je to vrlo značajno i za EKK, i za enigmatiku opšte. Mnogo je važno da nas država počinje shvatati ozbljno, odnosno da nismo tamo neka "šega-zabava", već ozbiljna djelatnost. Naravno, sada treba ovo pametno iskoristiti, da bismo sledećih godina imali još bolji tretman. Kako što rekoh, treba kretati lagano, ali stalno naprijed. I put od hiljadu milja počinje jednim korakom. Mi smo ih već napravili više od nekoliko :)))

Gojko је рекао...

Odgovor na Mirkino pitanje...Ko to tamo peva?...Pa,kad smo kod ptica...ševa

Krsta је рекао...

Pozdravljam odluku Gradskog veća Kikinde da novčano podrži aktivnost EK Kikinda. Veliko je to priznanje za EKK i njegove članove, a još veća obaveza da enigmatsku aktivnost sprovede do kraja. Nadam se da će se gradski oci u gradovima Srbije gde postoje enigmatski klubovi ugledati na Kikindu i podržati njihove aktivnosti, u bilo kojoj meri.
Slavko, eto medju prvima se prijavljujem, da dobijem konkretni domaći zadatak, sa temama, veličinom lika (skandi ili klasične ukrštene reči, ili obe, a i dr.), sa opisom ili bez, kao i rokom dostave, pa da krenem blagovremeno sa izradom.
Pozdrav!

Gojko је рекао...

Ja za sove i droplje
već oštrim koplje...(čitaj:olovku)

Анониман је рекао...

bravo ekk , claovi i naravno iyvrsioci . t. popovic .

Slavko Bovan је рекао...

Potpisivanje ugovora zakazano za ponedeljak u podne.