субота, 31. март 2018.

NEDJELJKO U FENIKSU


Proljetni Super Feniks 91, 22.03.2018.

15 коментара:

Rešad Besničanin је рекао...

Svaka čast, Nedjeljko! Trebalo je istrajati do kraja s namerom da svaka druga uspravna reč ima 13 slova. Neviđena kombinacija!

Анониман је рекао...

U svakom slučaju majstorija. Čestitam!

Анониман је рекао...

Zaboravih se potpisati; Vjeko Hudolin

Hajro је рекао...

Pitao sam jednom ozbiljnog matematičara kako bismo mogli doći do nekakvog "koeficijenta prožetosti". E ovaj bi rad bio savršen primjer superprožetosti i testa za tu matematiku.

Kako bismo vrednovali ovaj rad da je u igri na ozbiljnom natjecanju? Nema bjeline, nema neočekivanih kombinacija, ima mana u strukturi (dvoslovi, troslovna kratica...), ali je tu prekrasna prožetost, rad je istinska cjelina.

Čestitke Nedjeljko, i hvala za lijep primjer koji može biti dobar poticaj za poređenja i traženje balansa u vrednovanju.

Анониман је рекао...

CESTITKE AUTORU ZA OVAJ USPJESAN RAD !
Danko

Cryptoman је рекао...

Svaka čast za ovu majstoriju!

Slavko Bovan је рекао...

Vrlo sam zadovoljan kada kolege smognu snage da pohvale kolegu (zasluženo!).

Mandrak је рекао...

Dobro se Ned izborio s uspravnim prečkama, svaka čast.
Sad bi valjalo to probati sa 7 vodoravnih 21-ica. Za takav poduhvat bi bilo neophodno imati poduži spisak takvih pojmova, i birati samo one u kojima nema velikih suglasničko-samoglasničnih turbulencija.

Радоја Рацановић је рекао...


Zar je potrebno smoći snagu da bi se pohvalilo ono što zaslužuje pohvalu? Obično je teže pokuditi ono što zaslužuje pokudu.

Moram priznati da sam noćas „listajući“ blog vidio ovaj rad, ali očigledno nisam dovoljno obratio pažnju i nisam uvidio njegovu posebnost; čak sam veću pažnju obratio na ovaj naslov romana meni malo poznatog Mire Gavrana. Da, vidio sam tu veći broj 13-ica, ali za Nedjeljka ništa neočekivano pošto svi znamo da ih on redovno bilježi, skuplja i „slaže“ prilikom sastavljanja. Uopšte nisam primjetio na koji ih je način ovdje posložio. E sada, kada je to „provaljeno“, pridružujem se ovdje iznesenim pohvalama. Zaista je trebalo i vremena i umješnosti da se ovo izmajstoriše. Neviđena kombinacija, reče Rešad, i ja mu vjerujem. Vidjeli smo dosad raznih majstorija, moleraja, kombinacija, prožetih radova sa najvećim brojem riječi iste dužine (7 i 8 slova), ali da od 21 kolone njih 11 bude bez crnog polja - uz to i svaka druga – to još nismo ni kod radova sa kraćim stupcima.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Dragi kolege, hvala vam na biranim riječima. Vaše pohvale meni su dodatno nadahnuće. Nisam mogao bolje riješiti dvanaesti stupac u kojemu je čak 5 crnih polja. Potrudit ću se i oko dvadesetjedinica samo mi treba vremena.

Pozdrav svima!

zarptica.53 је рекао...

Respekt, velemajstore! Pozdrav! Žarko Đokić

Hajro је рекао...

Stvarno Slavko, čovjek bi iz tvog komentara mogao zaključiti da jedva čekamo da nekog naružimo!? Skupi snage pa odoli iskušenjima da nas ovako hvališ, kao učiteljica loše đake. Dužan si nam piće za ovo.

Slavko Bovan је рекао...

Priznajem! Nije trebalo da se oglasim, ali ponekad moram dati sebi malo oduška, jer mi ponekad jako zasmeta što neke VAŽNE stvari ostanu nepohvaljene.
Vama svaka čast.
Piće je pribilježeno, a evo sebe vužem za ši da više ovo ne činim.

Радоја Рацановић је рекао...


Nemoj misliti da ćemo zaboraviti (ovo za piće), pogotovo što se nadam(o) skorom susretu na Uni. E sada, kada su VAŽNE stvari u pitanju, u pravu si, ali ne može se očekivati od jedne grupice da uvijek sve komentariše – vremenom postanu dosadni i drugima i sebi samima. Zato je vrlo bitno da se komentariše i raspravlja u toleratnom tonu, čime se vi u Srbiji ne možete pohvaliti, i na taj način ohrabre svi oni koji osjećaju potrebu da nešto kažu i učine to bez ustezanja i bojazni da će biti pogrešno shvaćeni.

Nedjeljko, lišče stari, namjerno ili nenamjerno skrenuo si nam pažnju na još jedan bitan kvalitet ovog tvog rada. Nemaš ti nigdje 5 crnih polja u stupcu, formalno da, ali suštinski ne; ne znam da li je to opšteprihvaćeno, ali 2 CP jedno uz drugo posmatraju se kao jedno. U suštini radi se o 1,5 crnom polju koje razdvaja 6, umjesto 8 riječi. Tako se smanjuje broj uvrštenih riječi i povećava PDR. A kod tebe je ovdje čak 5 takvih grupa CP, znači 10 riječi manje koje bi imao da su sva ta CP drukčije raspoređena.

Hajro је рекао...

Bravo Slavko, tako treba... dogovoreno, ti na Uni ja u Bjelovaru.