петак, 19. фебруар 2021.

IN MEMORIAM


Zdenko Capan

Emilija Bunjac

 


Adnan Spahić

TA, APSURD LITERARNOG  umijeća
dok si nam pjevao o tome šta je sreća
a sada kad si se našao pred vratima raja
ostade nam pjesma da nas s tobom spaja! 
Ilija Ozdanovac

17 коментара:

Zdenko је рекао...

OPROSTI MI KATRIN

Luka је рекао...

Da, Zdenko!

Zdenko је рекао...

rebus

ODE KA NEBU ĐOLE

Z.Tacić је рекао...

VIĐAĆEŠ BOL RAĐE.

Z.Tacić је рекао...

TIP I KORONA SMRTI.

Gojko је рекао...

Dobro se sjećam njegovog početka (Razdeljka i dalje).Na Albumu Pub,u pjesmi Na pola puta, u jednom stihu,doduše figurativno,pominje i riječ rebus (I da znaš sve sam rebuse rešio...). Davno je izlazio omladinski časopis ITD koji je imao rubriku Namerne štamparske greške pa sam u jednom broju,između ostalog,imao i: Đorđe Salašević.Prije koju deceniju sam bio u NS i svoju školsku iz srednje škole sam zamolio da autom prođemo pred njegove kuće i dvorišta , da samo,eto vidim gdje te pjesme nastaju) .Bilo je,naravno, o njemu i različitih mišljenja (kao i o svakom),ali da je bio mađioničar riječi-jeste.Šmeker koji je imao pjesama pun ceker.Imao sam i davno anagram od naslova njegove pjesme: Život je more ( O,MOŽE- VRTI JE).Mornar je otplovio u neku mirniju luku.

Cryptoman је рекао...

Lijep komentar, Gojko.
Naročito mi se sviđa ovo da prođeš pored njegove kuće i dvorišta. I ja sam bio u NS zadnjih godina i, onako informativno, raspitivao se gdje živi. Prvom prilikom ću naći nekog da me provede tim sokakom...

Анониман је рекао...


Rešenje IN MEMORIAM anagrama Adnana Spahića:

ĐORĐE BALAŠEVIĆ "PANONSKI MORNAR"

Vlašar

Анониман је рекао...

Bio sam na nekim njegovim koncertima, pa i na jednom od onih ljubljanskih u 90.-ma. Posljednji put sam gledao njegovu predstavu na Brijunima kod Šerbedžije. Tamo sam naletio na njegovog velikog fana, enigmata Darka Kacigu koji je iz Dubrovnika došao na koncert. U Hrvatskoj vlada velika tuga, slično kao kad su nas napustili Dražen i Oliver. Tužan pozdrav svima, Pero

Belirac је рекао...

Evo šta je juče napisala Lutaljka na FB-u:

"Na prvi koncert išla sam 2017. iz znatiželje. Jer mi nije bilo jasno zbog čega tolika euforija. Zbog čega uvijek ogroman broj nagužvanih ljudi. Prije tog koncerta znala sam samo tri pjesme.
Na drugi koncert išla sam 2019. godine. Tad sam znala sve pjesme, a znala sam i u čemu je stvar. Tolika euforija, tolika mašinerija, scenografije i muzičara iza njega, a on samo izađe, obučen ko da je kod kuće, stane i pjeva.
Nikad niko više neće tako ležerno pjevati kao Đole..."

Belirac је рекао...

Ako neko ne zna ko je Lutaljka, a to ga zanima, među linkovima na ovom blogu je i poveznica na njen blog, a može je potražiti i na FB-u ili na ovoj adresi: IntelektOs.

Dragiša је рекао...

Znam da sam skoro istovremeno zavolio i do dana današnjeg najviše volio i volim dvije stvari: Đorđa Balaševića i enigmatiku (tada "Vjesnikov kviz"). Takođe, znam da takvi ljudi, takve veličine, takvi "šereti" nikada ne odlaze! Đole je besmrtan!
A na lijepi Gojkov osvrt nadovezao bih se i prisjećanjem na album "Dnevnik starog momka" iz 2001. godine, na kom je 12 pjesama koje nose ženska imena. Početna slova naziva daju jasnu Đoletovu poruku!

1. Otilia
2. Ljerka
3. Ankica
4. Jaroslava
5. Eleonora
6. Nevena
7. Anita
8. Julia
9. Branislava
10. Ognjena
11. Ljudmila
12. Anđela

N. Petkovski је рекао...

Rasputnica:

VASA LADAČKA
PLAVA BALADA
NELA BIJANIĆ
IZABIRATI SE
VIDA JANIČIĆ
HVALA TI MALA
KAČANIČANIN

Danko је рекао...

RJEŠENJE rasputnice ISPRAVNO !

Анониман је рекао...


Anagram u stihu Ilije Ozdanovca: "TRI POSLERATNA DRUGA"

Vlašar

IlijaO је рекао...

Rješenje rasputnice nije ispravno jer prvi redak je VASA LADAČKI. Znam da je tipfeler za sve kriv!

Danko је рекао...

Ispravka se usvaja !