уторак, 21. септембар 2021.

37. SOZAH - SASTAVLJANJE

Raspis i propozicije možete pogledati OVDE.

15 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Sedam zadataka za deset dana je (za moj ukus) mnogo, ali ko ima vremena i želi treba da se oproba. Probaću nešto (makar ove "male" zagonetke).

Mandrak је рекао...

Trebaju mi dvojica za ekipu.

Mandrak је рекао...

Ipak ne. Bolje sam pogledao, ima mnogo da se sastavlja, treba i da se opisuje... Naći ću nešto drugo da se zabavljam dok ležim gripozan.

Slavko Bovan је рекао...

Članovi EKK koji će učestvovati da se jave u centralu da se organizujemo u ekipu/ekipe. Ja sam, zasad, sastavio tri sitne zagonetke. Četiri velike još nisam ni pogledao.

Slavko Bovan је рекао...

Uspio! Zadaci su baš gabaritni, ali stigoh da uradim.

Slavko Bovan је рекао...

EK "Kikinda" ima ekipu. Ostaje da treći član završi prvu skandinavku. Prva dvojica su već evidentirana u Varaždinu.

IlijaO је рекао...

Slažem se sa Mandrakom! Ovo je istovremeno i glupost i teret! Idem da se družim, a razmišljam o pravičnosti "časnog prosudbnog vijeća" kada su zadnji puta napravili par lapsusa i apsurda...ako nekoga zanima i argumentirati ću...

Анониман је рекао...

Zanima mene. Pero

Slavko Bovan је рекао...

Najmanje dvojicu zanima i interesuje :)

IlijaO је рекао...

Dakle:
Nije li proglašen pobjednikom Jovan Nedić ( koji nije, kako je sam priznao, uopće sudjelovao) umjesto Nedjeljka Nedića, te primio nagradu?
Onda- prilikom sabiranja bodova za ukupnog pobjednika "zaboravljeno" je pribrojiti bodove iz rješavačkog dijela, koje se odigravala ranije putem Vazakovog bloga, i koje je bilo sastavni dio natjecanja, ali je pribrojano ono iz sastavljačkog dijela! Pitah tada kako to zašto to..ne dobih konkretno objašnjenje...

Анониман је рекао...

Dakle:
Bilo je to 2015. godine u Donjem Vidovcu (31. SOZAH, vidi na stranicama HZS!). Pobjednikom sam proglašen ja, pa me čude ove Ilijine konstrukcije. Prednatjecanje je bilo u nekakvom polulegalnom sastavljanju (sjećam se piramide s pojmom DONJI VIDOVEC koja se nije dala sastaviti i mislim da je za to natjecanje Nedjeljko proglašen pobjednikom), a ne rješavanju. Kod Ice i ekipe ima nekih nespretnosti ali sumnjati u poštenje nije korektno. Pero

IlijaO је рекао...

Prednatjecanje je bilo i u rješavanju a u poštenje nikada nisam sumnjao- samo sam napisao da je napravljeno par lapsusa i apsurda!

Slavko Bovan је рекао...

Ispravićete me ako griješim, ali mislim da je ostalo još tri dana sa se pošalju sastavi (pobjednički i oni drugi).

Slavko Bovan је рекао...

Pročitajte obavještenja na sajtu VAZAKA!

Slavko Bovan је рекао...

Važna objava na sajtu VAZAK-a.