петак, 19. новембар 2021.

LUKA ČITA


 

Eroteka

Iako Luka (17 mjeseci) još ne zna baš sva slova, redovno "tita" (čita). Danas je uzeo da "tita" svoj primjerak "Eroteke". (Deda je odmah dobio foto-izvještaj).

Dobro je dok "tita". Problem nastaje kao odluči da "pi" (piše), a to mu je još jedna od omiljenih aktivnosti. Gdje god nađe prazan papir, odmah piše. Ima malo nečitak rukopis, ali on se sam ponudi da pripomogne da rastumači šta je napisano. Obično piše po čistom bijelom papiru, ali omakne mu se pa "pi" i po drugim površinama. Neoprezni roditelji su krivi jer ne slušaju šta im se kaže...Prije nekoliko dana, uzeo je olovku i uredno prijavio "pi" i pokazuje na vrata na kojima stoje oznake visine - crtice i datumi. Od pamtivijeka tu obilježavamo kako djeca rastu (Ognjen i Miloš su obilježeni od oko 90 cm visine do vrha vrata, sve sa datumima mjerenja). Na prijavu "pi", roditelji odmahnuše rukom (kasnije prepričavaju događaj) računajući da će pisanija biti po dovratku (a to se može obrisati lako)...no međutim...Luka je napisao "poduži tekst" pokraj vrata na zidu.

Kad je inkriminisano djelo uočeno, upitaše "prestupnika": Šta je to? Ko je to šarao po zidu?! Mladi i perspektivni dekorater zidnih površina pribrano je odgovorio -"Deda!"...a onda malo razmisli i dodade..."baba!". I o tom "incidentu" imamo video zapis. Deda i baba su priznali da su oni krivi. Jesmo!

Нема коментара: