субота, 8. јануар 2022.

ZA RAZGOVOR UZ KAFU (45)

Mogli bismo, ako ste voljni, da malo porazgovaramo na temu: Šta očekujete (kada je enigmatika u pitanju) od 2022. godine.

Ko će da započne razgovor?
 

13 коментара:

Анониман је рекао...

Za ocekivati je jos vise kercijalizacije sto je vidljivo iz dana u dan, iz broja u broj novokomponovanih listova i kvazi urednika. Enigmatiku, kao i sve ostalo, unistava POHLEPA. Bitna je zarada.
stjena

Анониман је рекао...

komercijalizacije

stjena

Slavko Bovan је рекао...

Da, i pesimizam je legitimno očekivanje. Stvarno na kioscima ima "nikad više enigmatskih listova" a nikad manje enigmatike. Ipak, možda da se nadamo i nekim optimističkim pomacima nabolje?

Slavko Bovan је рекао...

NPR. Nadam se (očekujem) da će se Dani ludaje održati u normalnim uslovima (da ćemo se sastati u Kikindi).

Andon Koloski је рекао...

Očekujem (nadam se) da će 27-mi ovaj mesec biti " radan" za kolegu Dejana M., a s tim u vezi i mi da se malo igramo/družimo preko tradicionalnog (!?) turnira u rešavanju rebusa.:)

Slavko Bovan је рекао...

Ovo je baš lijepo očekivanje. Dobro bi bilo da se ostvari, ali mi se čini da su male šanse, ali kada šanse postoje, na nama je da se nadamo.

Neki Tip је рекао...

Ako bude zdravlja, volje i peneza bit će još poneka knjiga vezana uz enigmatiku. I ona će naći bar pet-šest enigmata koji će ih željeti imati u svojoj enigmatskoj biblioteci. Prva će biti za dvadesetak dana - Bibliografija zagonetaka iz časopisa Anđeo Čuvar koji je izlazio u prvoj polovici prošlog stoljeća.

Анониман је рекао...

Lijepo je pročitati najave od ''Neki tip'', no hoće li ta petorica, koja će kupiti te knjige, održati enigmatiku koju svrstavamo u kulturu!?
Jedina dobra stvar je što će neki od nas imati podatke na jednom mjestu.
I sam se bakćem sa poviješću enigmatike (i ne samo enigmatike) moga grada pa mi je sve poznato. I, puno puta sam se pitao - "Za koga?" Onda mi nešto (ili netko) kaže u glavi - "Za generacije koje će doći i MOŽDA cijeniti tvoj rad.'' Dakle, radimo to DA SE NE ZABORAVI !

stjena

Belirac је рекао...

Iz prve ruke znam što rade "Neki tip" i "Stjena" i znam koliko je to mukotrpno. Ali kad već radimo, uradimo to što bolje, bez obzira što publike danas možda nema puno.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Ja se nadam da će ovi časopisi koji izlaze, izlaziti i dalje, ali što očekivati u kovidomaniji.
Jednu enigmatsku knjigu sigurno objavljujem samostalno, drugu u koprodukciji, a možda se nađe mjesta i za treću.
Jovane, pridruži nam se!

Belirac је рекао...

Pridružujem se, ali ne znam u čemu?

Slavko Bovan је рекао...

Hm, ovako mnogo (baš mnogo) čitanja, a ovako malo (6) razgovarača uz kafu.
Mora da ljudi ne piju kafu!

Belirac је рекао...

Evo sad sam i ja popio kafu, iako je inače ne pijem, pa mogu nastaviti s komentarisanjem. Očekujem da ću i ove godine u "Feniksu" nastaviti s rubrikom "Feniksov rječnik novih riječi" (trenutno sam na slovu D), a u "Skandi Feniksu" s dvostraničnom rubrikom "Podatak više", koja je već premašila 1100 nastavaka.