уторак, 28. фебруар 2023.

NOSTALGIJA (1688)

Feniks 734, 23.02.2023.

Prilog: Jovan Nedić

8 коментара:

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Hajde da otkrijemo ko je autor!

Анониман је рекао...

Autor je Ivica Maljković

Belirac је рекао...

U knjizi "Zagonetački pseudonimi i šifre" Stjepana Horvata piše da su trojica autora koristila pseudonim "Job": Josip Budisavljević (Sfinga Rebus 1930), Ivica Maljković (Skandi Feniks 1999) i Vladimir Vrđuka. Zato osnovano pretpostavljam da je i ovaj potpis "Job" iz "Feniksa" pripada Ivici Maljkoviću.

Belirac је рекао...

Pod 17. okomito trebalo je upisati "hibernizacija".

valter kvalić је рекао...

Prema Bibliji Job je bio mudar čovjek koji je strpljivo podnosio nepravde. Ivica Maljković je smatrao da enigmatski urednici (uključujući i autora ovih redaka) njemu čine nepravdu neobjavljivanjem njegovih radova. Iako je bio vrstan kombinator, često bi uvrštavao pojmove za koje nije bilo potvrde. Nakon velike obiteljske tragedije, u zadnjim godinama života, enigmatika mu je bila kakva takva razonoda. Neke su njegove križaljke doista antologijske.

Belirac је рекао...

U to vrijeme Ivica Maljković me je ponekad zvao telefonom da mu provjerim neke moguće pojmove u rječnicima koje nije imao (RJAZU, RSANU) ili na internetu. Sjećam se da je jednom tražio izvor za riječ "jurilica", koja je i za mene tada bila nova. Našao sam je na Googleu.

Unknown је рекао...

Job je bio i Jože Berdon.