субота, 2. септембар 2023.

ŠAHOVSKI MEČ U KAĆU

ШК "ЈУГОВИЋ" ПОБЕДИО
У просторијама "Оморике", за време 22. Сусрета енигмата Србије, у недељу 27. августа, пре свечаног затварања, одржан је шаховски меч између друге екипе Шаховског клуба "Југовић" из Каћа и шаховске екипе Енигмата. Победила је екипа ШК "Југовић" са 8,5:3,5 поена. Играло се двокружно уз темпо игре 15 минута по играчу.
Резултати по таблама:
ШК "ЈУГОВИЋ" (Каћ)           -  ЕНИГМАТИ СРБИЈЕ          8,5:3,5
1. КНЕЖЕВИЋ Илија           -  ЈЕРИНКИЋ Добривој           2 : 0
2. ТОДОРОВИЋ Немања    -   РАДИСАВЉЕВИЋ Зоран    1 : 1
3. МАЛЕШЕВ Ненад            -   ШАРИЋ Владимир            1,5 : 0,5
4. ЈАКОВЉЕВИЋ Ђурађ    -    ИВАНИШЕВИЋ Миодраг     2 : 0
5. КОПАЊА Мирослав        -    ИЛИЈАШЕВИЋ Зоран          1 : 1
6. РАЂЕН Драган                -    ЂЕРМАНОВИЋ Драган        1 : 1
Учесници меча су се заједнички фотографисали и присуствовали свечаном затварању 22. Сусрета енигмата Србије, разменили поклоне и заједнички ручали.
Домаћин меча ШК "ЈУГОВИЋ" из Каћа је обезбедио шаховске гарнитуре а Шаховски савез Војводине је обезбедио електронске шаховске часовнике. На свечаном затварању Мирославу КОПАЊИ, председнику ШК "Југовић" уручена је плакета Енигмат-ског савеза Србије. Шаховском савезу Војводине додељена је захвалница. Судили су Ненад Малешев и Владимир Шарић. 
Шаховски мечеви су постали део Сусрета енигмата Србије и играју се недељом а раније су играни шаховски турнири енигмата шахиста на којима је најчешће побеђивао Јован ВУКОВИЋ из Нове Пазове.
В. Ш.

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Ovdje valja posebno pohvaliti člana EKK Kikinde Dobrivoja Jerinkića, koji je u Kać došao na šahovski meč iako je imao goste. Sto kilometara u jednom pravcu, igranje dvije partije i odmah nazad. Sretoh ga prekjuče u gradu. Kaže da njegov protivnik nije bolji od njega, ali eto... (Nadam se da mu gosti nisu mnogo zamjerili na tome što je odsustvovao od kuće 3-4 sata).