понедељак, 25. септембар 2023.

ZRNCA (4989)

Milan Žarkovački

12 коментара:

Milan Žarkovački је рекао...

Znao sam da će ovo biti jako teško.

Milan Žarkovački је рекао...

Pitam se, pitam: Da li ne volite anadiploze, pa ih demonstrativno ne rešavate, ili ih ne razumete, ili su vam ružne, ili preteške...? Doduše, do sad ste ih sve rešili, ali nekako uvek s mukom. Sve se trudim da ne budu mnogo teške, odn. dugačke, mislim uhodaćete se pa onda da ošinem sa nekim "nebulozama", a ono svaki put kao neke početn(ičk)e muke. Pri tom, niko baš ništa ne napiše, pa ne znam šta je po sredi.

Možda bi trebalo da blogovlasnik iznad potpisa napiše (tekstom) "anadiploza" radi lakše pretrage, da se lako podsetite kako to ide.

N, Petkovski је рекао...

Ja sam svestran enigmatičar, pa volim i anadiploze, pokušao da probam, ali treba ponavljati malo po malo ukupno 20 slova (dva puta po 10). Nisam našao ništa suvislo, pa sam odustao.
Zar ne bi od pomoći bilo da se dade fraza? Možda bi tako pronašli vezu uplakane tašte sa mačićima i šivaćom mašinom.

Milan Žarkovački је рекао...

Fraza bi ovde bila isto što i rešenje, pa nema smisla da išta od toga otkrivam. Dobro ste odredili sve bitne pojmove.

Mislim da shvatam u čemu je problem, i na osnovu nekih ranijih primera: Izgleda da mislite da se anadiploza sastoji iz samo dva međusobno jednaka dela, ali ne, moguće je da se sastoji iz više parova međusobno jednakih delova. Da vam olakšam pretragu, daću nekoliko linkova:
Anadiploza 1
Anadiploza 2
Anadiploza 3

Zdenko је рекао...

TAŠTA ŠIVA I VAMA MAMAMA

Zdenko је рекао...

TAŠTA ŠIBA I BACA MACAMA

Zdenko је рекао...

Napokon

TAŠTA ŠIJE I JECA MACAMA

Анониман је рекао...

TAČNO

Milan Žarkovački је рекао...

TAČNO

Nedjeljko Nedić је рекао...

I kakva je to anadiploza (udvajaljka) kada se svi slogovi ne ponavljaju?

Zdenko је рекао...

TAŠ
TAŠ
IJE
IJE
CAMA
CAMA

Mandrak је рекао...

Super su ove Milanove kriptične zagonetke, Sfinga mu nije ravna. I volim što uvek nastupa kao voditelj zabavnog programa koji podstiče publiku na otkrivanje, takoreći: tera vas da učestvujete. Jedva čekam sledeći biser, možda će konačno sklepati jednu koju baš niko neće moći da reši. :)

Inače, ja sam fan njegovih dadaističkih rešenja, pa ako mogu da se učlanim u neki klub obožavalaca, molim uputite me. Posebno volim njegove rebuse koji u 99 % slučajeva teraju čoveka da se 2 puta duboko zamisli: dok rešava i kad reši.