петак, 27. октобар 2023.

DANAS NA SAJMU KNJIGA




Prilog: B. Nikić

СУСРЕТ ЕНИГМАТА НА 66. САЈМУ КЊИГА
У организацији издавачке куће "АЛМА" (власника др Ђорђа ОТАШЕВИЋА), Енигматског клуба "НОВА ЗАГОНЕТКА" и Енигматског савеза Србије 27. октобра је на штанду "АЛМЕ" одржан сусрет енигмата на 66. Сајму књиге за 2023. годину.
У присуству петнаестак енигмата и љубитеља енигматике пред-стављена је нова књига Драгана ЛОЈАНИЦЕ "ЗНАЊЕ КРОЗ РАЗОНОДУ", затим је на увид присутнима дата монографија "ЕНИГМА - 70 ГОДИНА" а подељени су "ВЕСНИК" број 78 (гласило ЕК НЗ) и ЛОКАЛИТЕТОВ ЗАБАВНИК број 12 и три броја посвећена Сремским Карловцима.
Присутни су били: Ђорђе ОТАШЕВИЋ, Војин ВУКШИЋ, Мирослав ЛАЗАРЕВИЋ, Зорица ЈАКОВЉЕВИЋ, Зоран РАДИСАВЉЕВИЋ, Владимир ШАРИЋ, Драган ЛОЈАНИЦА, Миодраг ИВАНИШЕВИЋ, Раденко РАКОВИЋ, Бранислав НИКИЋ, Јовица и Михаило ДИНЧИЋ, Сретен ПЕРИЋ и Вања ТОМАШЕВ. Раденку РАКОВИЋУ и Вањи ТОМАШЕВУ су овом приликом уручене захвалнице за учешће у такмичењима у оквиру 22. Сусрета енигмата Србије.
На самом штанду "АЛМЕ" било је изложено више енигматских књига које је ова издавачка кућа, сама или са Енигматским савезом Србије и ЕК "Новом загонетком" , објавила у последњих 20-ак година. Иначе, штанд "АЛМЕ" је једино место на Београдском сајму књига где се даје знатан допринос бољем третирању енигматике, као умне дисциплине и могућност да се и енигматске књиге представе паралелно са издањима из других области људских интересовања и стварања.
На приложеним фотографијама виде се присутни енигмати на штанду "Алме".
В.Ш.

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Dodao sam tekst koji je poslao Vladimir Šarić.

Анониман је рекао...


На списку присутних треба да стоји и 15. РАТКО СТОЈКОВИЋ.
Извињавам се доајену што је испуштен из списка!

Влашар

Slavko Bovan је рекао...

Juče nisam mogao da dođem, ali mi je drago da ste se sastali i održali tradiciju.

Анониман је рекао...


Nažalost, verovatno poslednji susret na ovom mestu jer kažu da se pravi novi Sajam.

Vlašar

Slavko Bovan је рекао...

Da, u Mostaru je stara šala bila - Hajde da srušimo Stari most, pa da izgradimo još stariji. Vrijeme je pokazalo da ta dobra šala, više uopšte nije smiješna.

Vanja Tomašev је рекао...

Ja sam malo zakasnio, pa sam došao kad je skup već bio završen, ali je tu bilo i dalje nekoliko enigmata.