понедељак, 29. април 2024.

REZULTATI ZAGONETKA U STIHU (1)



5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Srebrna medalja. Vrlo sam zadovoljan.

Slavko Bovan је рекао...

Među prvih deset, članovi EKK su Bovan, Racanović, N. Nedić, Nazansky, Dragomirović i Babič. Prvi do njih je J. Nedić.

Slavko Bovan је рекао...

Ekipa EKK (Babič, Bovan i J.Nedić) odličnih 128 poena.

Анониман је рекао...

Ovdje je jedan član žirija napravio preveliku razliku, a neki pjesnici ostadoše čuđenje u žiriju. Zloduh

Mandrak је рекао...

Pročitao sam sve pesmice.

Od onih koje su mi se dopale, a koje nisu visoko plasirane prvo mi na pamet padaju: Hrgovićeva, Jurićeva, Bošnjakova i J. Nedićeva.
Naravno, najbitnija je sama sadržina zagonetke, ideja, ali volim kad pesnik ima istančan osećaj za metriku, naročito za pravilne cezure.

Od bolje plasiranih, najviše me se dojme: Dragomirovićev, Bovanov i Galogažin rad. Bovanov dvanaesterac sa cezurama nakon 4. i 8. sloga je u formalnom smislu najmuzikalniji rad (zapažam grešku u 6. stihu... verovatno je trebalo : "vidi se I more"), a Galogažinu pesmicu većinski ne razumem (npr. ne znam šta znači "mago", a i teško mi je da povežem stihove u celinu). Ipak, dopada mi se minimalizam kao zahtev, imamo 10 čitajki u 10 šesteraca, pa čak i ako sve to zvuči pomalo dadaistički, više cenim kad se sa što manje reči kaže što više, nego kad se sa što više kaže što manje, kao kod Racanovića.

Naravno, najviše mi se dopada moja pesmica. :) I, kao što rekoh na drugom mestu, Valter je slučajno izostavio jednu reč iz trećeg stiha i narušio mi metriku (... "ta skupina SLOVA čini" ...)