субота, 14. децембар 2013.

NOSTALGIJA (91)


(Prilog: Ilija Đurković)

4 коментара:

Miroslav Cvetković је рекао...

Već po ustaljenom običaju, nakon postavljanja posta sa slikom naslovne strane na ovom blogu se ništa ne dešava. Posebno kada je reč o enigmatskim listovima koji su izašli nekoliko puta i nestali. Vidim u "Bibliografiji srpske enigmatike" da je ovaj ("Orbita") i "Skandi Orbita") izašao u decembru 2000. godine. Dat je i podatak da je broj 3 izašao u junu 2001. godine, a "Skandi Orbita" broj 6 u maju iste godine.
Pošto je Ilija priložio i impresum u kome su navedeni stalni saradnici, mogao bi neko od njih da utroši nekoliko svojih dragocenih minuta i da nam nešto napiše o ovom (ovim) listovima. Mada, čisto sumnjam da će se to i desiti.

Slavko Bovan је рекао...

Ja sam samo načuo da je ovaj list izlazio. Dakle, i meni bi dobro došao pokoji podatak.

Mandrak је рекао...

Imao sam par brojeva, ali su mi sećanja mutna. Ostali su samo utisci: list je delovao prilično luksuzno i nije ličio ni na šta što sam video do tog trenutka. Moguće je da su neki sastavi bili na ijekavici, znam da mi se činilo da ne pripadam ciljnoj grupi i više sam proučavao sadržaj, nego što sam rešavao (mislim da je sve to bilo preteško za mojih 15-16 godina). Danas imam drugačiji odnos prema stvaralaštvu Goloigre i Zekića, a tada su mi delovali kao enigmate iz nekog drugog sveta, i pitao sam se da li uopšte postoje rešavači kojima odgovara njihov pristup, da li takva enigmatika prolazi na tržištu, da li su oni više u pravu od onih koji rade tzv. normalno... U stvari, meni je "Huper" bio etalon, i sva odstupanja od mainstream-a su mi izgledala čudno, a samo ponekad sam ih smatrao dragocenim.

Unknown је рекао...

Imam u arhivi samo ovaj primjerak, i na osnovu njega mogu da kažem da je časopis bio odličan!