четвртак, 12. децембар 2013.

REČ PO RIJEČ (345)



KUDA IDU DIVLJE SVINJE
Kuda idu divlje svinje je serija TV Zagreb, snimljena 1971. godine. Serija ima 10 epizoda. Scenario je napisao Ivo Štivičić, a režirao je Ivan Hetrih.
Radnja serije odvija se 1943. godine na periferiji Zagreba, i opisuje sukobe dve konkurentske švercerske ekipe; jednu predvodi Crni Roko (Ljubiša Samardžić), a drugu Veriga (Jovan Ličina), dok se sve dešava pod budnim okom žandarmerijskog narednika Mila Vrbice (Fabijan Šovagović).

8 коментара:

Belirac је рекао...

Ja mislim da da je uloga Ljubiše Samardžića "Crni Rok" (a ne "Crni Roko"). tako piše i ovdje:

Imdb

Slavko Bovan је рекао...

Mislim da si u pravu, ali pitam se zašto je kasnije objavljivan strip pod nazivom "Crni Roko"? (po ovoj seriji)

Miroslav Cvetković је рекао...

Na špici piše: Crni Rok - Ljubiša Samardžić. Interesantno je da sa srpskoj Vikipediji i IMDB piše "Rok", a na hrvatskoj Vikipediji "Roko". Možda je strip morao da bude "Crni Roko" zbog autorskih prava.

Ko hoće da vidi kako je reditelj ove kultne serije izgledao 16 godina kasnije, i kako smo se nadmudrivali, može to učiniti na ovoj adresi:
https://www.youtube.com/watch?v=HetxA-9wBNg

Анониман је рекао...

U sećanju mi je ostala pesma Mileta Vrbice:
"Mene cura moli
da spavamo goli,
a ja neću
bojim se ozepšću"
Lozničanin

Анониман је рекао...

1987. godine sam (sa 19 godina) uspeo da dodjem do kviza "Brojke i slova", nešto posle Miroslava. Legendarnog Hetriha sam upoznao na probnim snimanjima emisije (on se upravo opraštao od vodjenja kviza) i "uvodio u posao" Vedranu Medjimorec koja je vodila kviz mesec-dva kasnije,kada sam ja učestvovao. Sećam se beskrajno šarmantnog i duhovitog čoveka. Pred uključenje kamera, njegovo čuvene reči: ZIPA, LOMA (PAZI MALO). U ono vreme, gotovo cela bivša SFRJ je znala do detalja njegove KAPELSKE KRESOVE, seriju koju je režirao. Prelepe uspomene nosim iz Zagreba, iz te 1987. godine.
Saša Čolaković

Belirac је рекао...

O Hetrichu sam pripremio članak na sh.Wikipediji:
Ivan Hetrich

Slavko Bovan је рекао...

Opet podudarnost (po ko ѕna koji put)
U dana[njem Blicu tekst o Ivi Štivičiću.

Анониман је рекао...

Pogledah Wiki link na Kviskoteku, nije bash jasno sa godinama. Bio sam prvi predstavljeni ucesnik u prvoj emisiji pochetkom 1980. Hetrich je bio voditelj, trebam li reci koliko je to bilo izuzetno iskustvo, zaista lijepa sjecanja.
Hajro