четвртак, 29. септембар 2016.

EDL REBUS (12)

Rešenje: 5, 5, 5
Autor: Gojko Mandić
Enigmatski Dani ludaje 2016 (12. mesto)

5 коментара:

IlijaO је рекао...

MAČKU GLADI SKAUT !

Luka је рекао...

Ovo ja znam:

Mačku gladi skaut! - mač, kugla, disk, aut

Ovo rješenje je bila moja radna verzija, no nisu mi se sviđala dva detalja. Prvo zadnji pojam nije sportski rekvizit, a potom mi u nabrajanju fali veznik (i, pa, te ...). Stoga sam "aut" zamijenio sa veznikom i osobom (Pericom Bukićem).

Milan Žarkovački је рекао...

Luka, nisi dobro pročitao uslove konkursa: dovoljan je "sportski pojam" u frazi, a ne mora da bude rekvizit. Primer je moj rebus, koji nije diskvalifikovan, naprotiv, u finalu je, sa frazom "Ala skija".

Ostaje da je mana ovog u odnosu na tvoj taj nedostatak veznika, ali prednost je to što su pojmovi iz nabrajanje skladnije uklopljeni, svi su sportski, bez ličnih imena. Meni se ovaj sviđa više od tvog.

Luka је рекао...

Milane, nije da sam bio neinformiran o uvjetima natječaja, no meni je posebno zadovoljstvo kada uspijem napraviti uradak sa "istovrsnim" pojmovima. Ovdje to nisma uspio, i između ove dvije inačice odlučio sam se za ovu s osobom. Kako bih rješavaču približio prepoznavanje, uz sličicu dodah premetaljku.

Uvažavajući tebe i Dejana (jučerašnji komentar) i Vaša mišljenja, meni je očito bila prihvatljivija moja varijanta, kad sam baš nju poslao na natječaj. Čak što više i danas tako mislim. Pisanih pravila nema, a ukusi su očito različiti, a stari latini su rekli da o njima ne treba raspravljati.

Milan Žarkovački је рекао...

Da. Izvinjavam se, prethodni komentar sam baš loše napisao; jasno je da je za konkurs bilo dovoljno da bar jedan pojam bude sportski. Ali, dobro, podstakao sam te da detaljnije objasniš čemu si težio u rebusu. Hvala.