субота, 8. јул 2017.

REŠAVANJE REBUSA

Večeras sa početkom u 20.00 na blogu "Rebusi" Baneta Nikića održaće se takmičenje u rešavanju rebusa. Autori su Luka Pavičić i Branislav Nikić. Pozivam kolege da svojim učešćem učini ovo takmičenje masovnijim kako bismo time nagradili trud autora.

5 коментара:

Gojko је рекао...

Dan 8.jul i 8 godina Banetovog bloga-ko riješi 8 rebusa zaslužuje osmicu

Slavko Bovan је рекао...

Propozicije

- Takmičenje počinje u subotu 8.7.2017 u 20,00.
- U prvoj fazi koja traje do 22,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 22,00 i završava se u 23,00 objaviću kao pomoć postavke i naslove rebusa, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno.
- Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajl sa slikama koji vam šaljem zbog lakšeg rešavanja. Rešenja šaljite isključivo na mejl: nikic.branislav@gmail.com Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381648306174. Rešenja koja stignu posle predviđenog vremena neće se priznavati.
- Za rešavanje je pripremljeno 18 rebusa. Maksimalan broj bodova je 260. Svi rebusi su na EKAVICI. Većina rebusa je po srpskom jezičkom standardu, a nekoliko je po hrvatskom jezičkom standardu.
- Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje brzina predaje rešenja.

N. Petkovski је рекао...

Eh, nažalost najveriovatnije neću moći učestvovati na takmičenju, jer večeras sa suprugom ću od 20,00 - 22,00 biti na jednoj prezentaciji nekih proizvoda u jednoj firmi, što znači da ću morati izaći pre 20,00 i veratiti se nakon 22,00. U zavisnosti od toga da li ću i koliko pre 23,00 stići kući, ako ima malo vremena pokušaću da rešim bar jedan rebus, kako bi makar simbolično ukazao čast kolegama za uloženi trud. U svakom slučaju, onima koji će učestvovati želim prijatnu zabavu.

Бранислав Никић је рекао...

Hvala Slavku na objavi, a svima koji uzmu učešća u takmičenju želim puno sreće i dobru zabavu.

N. Petkovski је рекао...

Dobro je, ipak sam stigao kući sa prezentacije u 22,40 i uspeo da rešim čak (!) 8 rebusa. Dakle nisam samo simboličan, pre će biti da sam simpatičan :):):).