уторак, 11. јул 2017.

ZA SVE PRILIKE

Šešir za Suboticu

Sombrero i krigla za vrelu Kikindu
Treba se ozbiljno pripremiti za sve prilike i neprilike. Evo dve slike koje su nastale pre 5 minuta. (Slikao Miloš, ali nevoljno). Majica mi je "radna uniforma" za opisivanje skandinavki za "Pobjedu" i "Suboričke novine" (Zlatan je za sledeći broj pripremio odličnu ukrštenicu). Šeširi su za specijalne prilike. Narandžasti šešir sam danas nabavio i nekoliko dana ću biti "probni pilot", pa ako šešir izdrži testiranje nabaviću još nekoliko komada da kompletiramo "uniformu" za ekipu EKK koja će nastupiti Subotici.
Sombrero je za Kikindu. To je Ognjenov rekvizit za jednu predstavu u kojoj je glumio u 6. razredu osnovne škole, a bio je sakriven na dnu ormara, jer Najbolja od svih žena dobro poznaje svoga muža - zna da sam spreman za razne zavrzlame i budalaštine. Večeras izvukoh ovaj sombrero i rekoh joj da ću sutra ovako na posao jer su najavili veliku vrućinu. Ona samo promrmlja "Ja, vjerujem bogami, ne mogu ja ovo gledati"...i ode iz sobe. 
Krigla je uvijek spremna za 'ladno pivo. (To je poklon od Josipa Dubrovića, eksperta za pivska pitanja i na njoj piše: Krigla za najboljeg Hercegovca). Ne sme se dozvoliti da zaostajem za npr. IlijomO i Nikolom Velikim Makedonskim koji danas javljaju pravi recept za borbu protiv vrućine.

9 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Obojica su naravno preporučila hladno pivo ili hladnu rakiju. Moj recept je bolji: hladna lubenica!

IlijaO је рекао...

E, pa da te vidimo s tom lubenicom!

N. Petkovski је рекао...

Upravo sam probao ovaj recept (za situacije sa >+40stepeni): dobar odrezak hladne, hladne i sočne lubenice, pa nakon 5 minuta hladno, hladno pivo (može i "Skopsko", ali i bilo koje drugo). Rezultat ovog recepta je: može li repete!!!

N. Petkovski је рекао...

Slavko, postavljam ti jedno veoma ozbiljno pitanje za ono što vidim na slikama: nešto si mi mnogo oslabio i ufitiljio se, ajde da ne kažem kost i koža, ali tako mi izgledaš na slikama. Grudni koš je samo malo širi od glave. Razlog?

Slavko Bovan је рекао...

Ne valja fotografija (slikano mobilnim telefonom). I ja sam primijetio da je fotos malo izvitoperen. Težina je po JUS-u (84 kg) što bi se kazalo, sportski tip :)

IlijaO је рекао...

Ako je doista , Nikola, ovakav bio slijed, rezultat je svakako : zagarantirano dobra i nagla stolica!Naime, poznato je da lubenica( hladna) i pivo idu!

IlijaO је рекао...

Pa jesi čuo za foto-šop? Našopaj se čovječe?

N. Petkovski је рекао...

Sad mi je laknulo, kad čitam da je krivac za "Tvigi" fotose mobilni telefon. Ja pomislio da te nasekirala ova situsacija sa zamrzavanjem, pa isklučenjem, pa ..., ja pomislio - eto čovek se pojeo živ. A 84 kg? Pa za tvoju visinu ipak treba koji kg pride.

Slavko Bovan је рекао...

84 kg na 187 visine je taman kako treba.