уторак, 26. септембар 2017.

BOŽIVRAN 2017 - REBUSI




BOŽIVRAN  2017 - Rebus
Treći zadatak dopisnog natječaja BOŽIVRAN 2017 bio je REBUS sa uvrštenjem barem jedne brojke u postavci. U kombiniranje brojki, slika i slova okušalo se 53 autora poslavši 127 radova, od čega je njih 25 eliminirano radi neispravnosti ili ponavljanja ideje.
Nakon žiriranja autora poredak rebusaša je sljedeći (bod. iz 1. kruga=bod. za 2.krug):
1.      Zoran Radisavljević (126 bodova = 26 bodova)
2.      Dinko Prašelj (107 bodova = 22 bodova)
3.      Radoja Racanović (102 bodova = 19 bodova)
4.      Mirka Šajić (87 bodova = 17 bodova)
5.      Antun Golubić (78 bodova = 16 bodova) ...
U ovoj kategoriji je bilo najneizvjesniji ulazak u top-20, jer je čak 9 rebusa sakupilo od 52 do 57 bodova, te je odlučeno da u drugi krug uđe 21 rebus. U drugi krug žiriranja su ušli radovi 16 rebusaša, a od 102 rebusa 12 uradaka nije dobilo bodove. Nakon žiriranja neovisne petorke, konačni poredak rebusaša je sljedeći:
1.      Mihajlo Džudžar (45 bodova)
2.      Zoran Radisavljević (42 bodova)
3.      Dinko Prašelj (41 bodova)
4.      Mirka Šajić (36 bodova)
5.      Radoja Racanović (35 bodova) ...
...dalje su plasirani: 6. Maksim Antić (35), 7. Zoran Radisavljević (33), 8. Branislav Nikić (31), 9. i 10. Milica Šimić (31 i 30), 11. Antun Golubić (24), itd.
Zahvaljujući glasovima svih petoro žirija Mihajlov rebus je sa 13. mjesta „skočio“ na čelo, dok Zoranovu uratku samo dva 3. mjesta u drugom krugu nisu bila dostatna da sačuva prednost, te će se morati zadovoljiti srebrom. Jedini rad iz top-21 koji neovisna petorka nije zapazila, te nije dobio ni boda, bio je moj slovni rebus!!!

Za EK BOŽIDAR VRANICKI
 Luka Pavičić, predsjednik
 

12 коментара:

Mirka је рекао...

Čestitke Mihajlu.
Evo i meni čvrste hrastove medalje.
Luka, hoćemo li vidjeti neke od najbolje plasiranih rebusa?

Vanja Tomašev је рекао...

Zašto broncom ako je drugi?

Slavko Bovan је рекао...

Vanja, Luka je napravio omašku u tekstu, te sam to ispravio u "srebro".
Mirka, narednih dana rebusanje u 10 biće posvećeno EDL a u 16 Boživranu.

Svetlana је рекао...

Čestitke Mihajlu i ostalim finalistima. Zanima me koji su to rebusi koji se kriju iza ovih imena, a naročito me zanima koliko se moj ukus poklapa sa ukusom ostalih. (verovatno oko 5% :) )

Радоја Рацановић је рекао...


Čestitam Mihajlu i ostalim autorima najbolje ocijenjenih rebusa! Koliko se sjećam, konkurencija u ovoj disciplini je, uprkos velikom broju radova, bila dosta slabija nego kod premetaljki. Otuda nije bilo teško odabrati 10 najboljih, što se ne bi moglo reći za njihovo rangiranje od 1-10. mjesta. Lično nisam imao dileme za poziciju br. 1 jer se slovni rebus sa rješenjem PRIJEČE TI RIJEČ posebno izdvajao.

Luka је рекао...

Ispričavam se Zokiju na nenamjernoj grešci, uz narodnu tko radi taj i griješi, a Vanji se zahvaljujem na opaski za uočenu grešku, što znači da se izvještaji pažljivo čitaju.

Čestitam Mihajlu, pratiteljima, te svim učesnicima. Mihajlov "pokalčić" i diploma je predani Eri, u nadi da ćete se oni ranije sresti, radi urudžbe. Diplomu za Zorana je predana Milanu Žarkovačomi, a za Dinka Borisu Nazanskom.

Sa blogogazdom je dogovoreno da će se svakodnevno objavljivati radovi s natjecanja prema redosljednici.

Nije zabranjeno riješavanje gornjeg uratka s natjecanja, koji je kod petočlanog ocjenjivačkog suda ostao bez bodova, plasiravši se na 19 mjesto.

Pri rješavanju vam može pomoći napomena iz propozicija da se u postavci mora nalaziti brojka.

IlijaO је рекао...

Dakle: TRIBINE KANTRIDE SE TRESU ( tri B i neka N, trideset RE s U)

Milan Žarkovački је рекао...

Žiriranje rebusa je bilo baš katastrofalno, bar njegova prva faza, u kojoj su se na osnovu glasova učesnika birali finalisti. Videćemo to. Taj sistem sigurno treba promeniti.

Ovo nije žalba, nego tek prijateljska sugestija organizatoru.

Luka је рекао...

Odgonetka rebusa je točna.

Uradak je aktualan i nastao je kao rezime ovogodišnje 1. HNL, a uz rebus bi bio primjeren naslov Armada slavi prvaka, mada to nije trenutno najtočnija tvrdnja. Naime, stadion Kantrida je t u rekonstrukciji pa HNK Rijeka igra na stadionu Rujevica.

ljubica bilalovic је рекао...


Mihajlo, čestitam!

Slavko Bovan је рекао...

Pošto je Ruski Krstur na svega 100 km od Kikinde, mi u EKK se nadamo da će Mihajlo u subotu doći na našu skupštinu na druženje i preuzimanje priznanja.

Belirac је рекао...

I ja se nadam da će Mihajlo doći u Kikindu. Nosim mu knjigu "Bolmanska bitka", za koju je on preveo sažetak na rusinski jezik.