петак, 29. септембар 2017.

REBUSANJE (2959)


4 коментара:

Luka је рекао...

Kao prvo moram se zahvaliti Dejanu na pomoći pri ilustriranju rebusa za objavu.

Nastavno na moj komentar jučer, i "ponavljanja ideje" kod oba prvoplasirana rebusa, po mom sudu ovaj autor ovog uratka se može smatrati "moralnim" pobjednikom Boživrana 2017.

Ovaj rebus je nakon prvog kruga žiriranja 47 rebusaša, sa 20 bodova zaostatka bio drugoplasirani. U drugom krugu svi članovi petorke su mu (kao i pobjedničkom) udijelili bodove, čime se zadržao na "postolju".

Obzirom da je naširoko komentiran prvoplasirani rebus prekjučer, nije zabranjeno komentirati i ostale uratke: jučerašnji, današnji, sutrašnji ...

Luka је рекао...

Dakako, misli se na moralnog pobjednika u kategoriji REBUSA!

Svetlana је рекао...

Ovde bi rešenje trebalo da bude "Nagazio sam na jaje" (na gazi osam naja je)
Ne štima broj slova u rešenju na slici.

Ako se zamera "napetosti" i "strini Esther", onda se isto tako i ovde može zameriti "gaženju", kojeg sam u ovom kontekstu gaza - gaziti, pronašla četiri puta u bazi rebusa.

Neka mi me ne zamere autori što ovo radim, jer i ja smatram da je maltene nemoguće napraviti neki rebus gde neki deo već nije poznat, ali isto tako smatram da nije fer da samo neki ljudi "popiju čorbu" za nešto što se može naći kod većine autora.

Inače, ovom rebusu nisam dala ni jedan poen jer mi se ne sviđa ono "je" na kraju, a takođe sam prednost davala rebusima koji su u postavci imali više brojeva, ili barem vrlo lepu postavku u slučaju samo jednog broja.

Luka је рекао...

U pravu si Svetlana, moja greška u pisanju broja slova rješenja!

Točna je i tvrdnja da je teško napraviti nešto originalno, a da dio nije viđeno, osobito kad je zadana tema već korištena (u ovom slučaju brojevi). Samo je pitanje koliki dio rada se "ponavlja", odnosno, da li autori uopće znaju što je sve objavlejno da im se može "pripisati" ponavljanje. No organizator bi svakako trebao provjeriti, i skrenuti pažnju autorima, što je u ovogodišnjem natječaju za određene radove i učinjeno.