четвртак, 5. април 2018.

ELQ LIGA

Piše: Luka Pavičić
Zaključeno je 1. kolo on line ELQ lige i evo kratkog izvješća.
Splitski enigmati članovi BOŽIVRANA sa splitskim Mensašima, već osmu sezonu održavanju enigmatsko-logičko natjecanje ELQ Liga. Želeći to podijeliti sa širom publikom na četredesetak e-mail adresa poslan je booklet s uputama i zadacima. Odazvalo se dvadesetak entuzijasta i evo rezultata 1. kola.
Kao što je razvidno iz Redosljednice, Goranu i Marku je za rješevanje svih zadatak trebao svega sat vremena, koji minut viša ili manje, dok su ostali na raspolagnaju imali 90 minuta. Usporedbe radi, Petar Štambuk je sve zadatke "uživo" riješio za 55 minuta, uz jedno krivo slovo u križaljci. Slijede dvoje hrvatskih logičara Krešo i Kate, te svestrani Podgoričanin Ilija. Najviše natjecatelja se smjestilo u zlatnu sredinu, a pri kraju su enigmatski juniori ili natjecatelji koji su svojim skromnim učeščem htjeli podržati ovo natjecanje. Zahvaljujemo se svima na učešću, a posebno ovim potonjim.
Tvrd orah za rješavanje su očito bili Anagramiranje i Rebusanje, u kojem su se našle (ne)poznate splitske dame ELQ Lige. No kad se shvati da je riječ o Danu žena, uz uvodne napomene iz mog e-maila, te s kombiniranjem obje vrste zagonetaka, ipak se može doći do rješenja. Naravno za sve to treba i ponešto vremena. Tu je bila i rijetko objavljivan zadatak Logičnica, koji je relativno jednostavan, no pojednici često imaju odbojnost prema novitetima.
Sljedeći utorak se održava 4. kolo ELQ Lige, a zadatke priprema Sanda Reić Tomaš. Potom će zainteresiranim rješavačima na e-mail biti poslan booklet s uputama i primjerima, pa ko voli nek izvoli.

5 коментара:

Svetlana је рекао...

Ja bih rado učestvovala, ali Luka nije mislio na mene. :(

Luka је рекао...

Vjerovatno nisam, ubuduće hoću!

PS: Zajvala blogodomaćinu na objavi.

Slavko Bovan је рекао...

Luka, blogodomaćinu se ne treba posebno zahvaljivati, jer je aksiom da ovaj blog prati sve što vrijedi :)

Luka је рекао...

Aksiom 2: Dobru akciju podržai - makar i skromnim češćem!

Slavko Bovan је рекао...

Bih ja i to, jer tako radim KAD GOD POSTOJE MINIMALNE ŠANSE DA UGRABIM SEKUND VREMENA.