субота, 28. април 2018.

MALI REŠAVAČI




Народна библиотека Бор, Дечје одељење, 27.април 2018.
Пише: Крста Иванов
У решавању енигматских задатака данас су се надметали наши другари из ОШ "Вук Караџић". Заједно са својом наставницом, Марином Раичевић, и нашим пријатељима из Енигматског клуба Бор, Крстом Ивановим и Радомиром Матићем, ови четвртаци су били гости дечјег одељења. Жарка је за њих спремила 6 игара међу којима се нашла и осмосмерка, укрштене речи, анаграми и ребуси. Извaнредно расположени и мотивисани, наши радионичари решавали су без много муке све задатке. Показали су изузетно знање и брзину у решавању енигматских проблема. 
И да не заборавимо да додамо и ово - сви задаци су били на енглеском језику!
БРАВО ДРУГАРИ!
 Енигматску радионицу у потпуности су осмислиле,уредиле и приредиле Весна Јовановић, Марија Радосављевић и Марина Раичевић.

3 коментара:

Zdravko је рекао...

Ovo je fantastičan događaj i iskustvo za ovu djecu. Poželjno je da se ovakva događanja češće priređuju, ovo je potrebno djeci, da se igraju i istovremeno razvijaju svoje umne sposobnosti.
A možda se neko od njih i "zaljubi" u enigmatiku i, eto sutra, novog nasljednika. Tako se promoviše enigmatika. BRAVO.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Četvrti razred, a rješavaju zadatke na engleskome. Bit će to pravi enigmati.

Krsta је рекао...

Malo dodatno pojašnjenje ovog takmičenja. Bilo je 4 ekipa sa po tri člana. Ime ekipe bila je jedna boja. Zadaci su se grupno rešavali za odredjeno vreme i to: osmosmerka - 5 min, anagrami - 5, ukrštene reči - 10, neenigmatika, engleske reči složiti - 5, rebusi - 5 i domine - 10 min. Uz neke zadatke bilo je dodatno objašnjenje i pomoć.
Učesnicima pozdrav i hvala.