уторак, 26. јун 2018.

NOSTALGIJA (762)

Prilog: Branko Milovanović
(Biće dopunjeno u komentarima)

10 коментара:

Анониман је рекао...

Video sa taj dokument u godišnjaku enigmatake revije, koju je izdavao Edi Klasinc ispred 30 godina, i na žalost mnogi potpisani nisu više živi.


Štefan Markovič

Belirac је рекао...

Jasno se vidi potpis "A. Šujdović", za razliku od "Leksikona zagonetača Jugoslavije" u kome piše "ŠUJDOVIČ, Aleksander".

Nedjeljko Nedić је рекао...

METKA KRALJ, DRAGO BAJT, SLAVKO MLINARIČ, PETAR IVEGEŠ ...

Neki Tip је рекао...

Valjda sam i ja bio nazočan ali nema moga potpisa. Petar Ivegeš je umro. Što se tiće Šujdovića i "Č", ako si htio biti Slovenac pisao si sa "Č", a sada su neka druga vremena da ne komentiram dalje....

Neki Tip је рекао...

Više o Srečanju slovenskih ugankarjev pogledati u "Zagonetaču" br. 320 od 1. VII. 1988. Nazočno je bilo šestoro čvorovaca.

Анониман је рекао...

Boris Laharnar (2x), Jože Pauman iz Maribora (još uvek aktivan zagonetač, slikar i pecaroš, mislim, da je trenutno u Malom Lošinju, kao svako ljeto), Slavko Šetina, Branko Milovanović. Možda zna Branko, ko se mu je još podpisao u godišnjak.

Aleksander Šujdović je uvek koristio meko Ć. Mislim, da je o tome jednom prilikom pisao Branko. Inače u Leksikonu zagonetača je pogrešno navedeno i mesto rođenja. Umesto Ljubljana treba, da stoji Kikinda. Šujdović je koristio i psevdonim Adi Kink, koji je anagram od Kikinda. Greška o mestu rođenja je trebala biti ispravljena u gradivu, kojeg su za Zagonetača zajedno skupljali pokojni Jože Berdon (sutra je prva godišnjica kako je preminuo) i mislim B.Antonić (morao bih to proveriti). A i sam Šujdović je to govorio, a radili smo zajedno u tvornici lekova Lek, dok se nije profesionalizirao u enigmatici kao urednik u KIHU. Na nekim veb stranicama je bio i podatak, da je rođen u Ilirskoj Bistrici, što je takođe pogrešno.

Štefan Markovič

Slavko Bovan је рекао...

O ovome je već pisano u postu "zagonetni zagonetač" 03.09.2018.

Tada sam stavio komentar:
Matične knjige kažu da je AleksandAr ŠujdoviĆ rođen u Kikindi 21.10.1940. godine. Otac Dejan Šujdović, majka Ljubica Šujdović rođena Gomiršek. Brak zaključio u Ljubljani 6.8.1966. sa Verom Mlakar.
(Dakle, nije Aleksander Šujdovič već Aleksandar Šujdović)

Slavko Bovan је рекао...

Ove podatke sam lično provjerio.

Анониман је рекао...

Može biti, ne osporavam, da je tako u matičnim knjigama, ali sam je uvek, a i u medijima bio sa E.

Štefan Markovič

Neki Tip је рекао...

Imam taj zapis gdje je B. Antonić korigirao tekst za Šujdovića. Napisao je da je "č" tiskarska greška u LZJ, a da treba biti "E" a ne "a" u imenu. Ima još nekoliko podataka o časopisima gdje je radio A. Šujdović, pa ovo što navodi Štefan potpuno je u redu.