четвртак, 5. јул 2018.

ZRNCA (2941)

Sibilarka
Došla neka FACA
pa PONUDE BACA.
Autor: Milan Žarkovački

9 коментара:

Dusan је рекао...

Lik - licitira!

Радоја Рацановић је рекао...


Čudi me da još ni "urednik" ni autor nisu reagovali na Dušanov odgovor!

Zdenko је рекао...

LIK - LICITACIJA

Milan Žarkovački је рекао...

Zanimljiv komentar, Radoja! Kad sam autor, princip mi je da ne komentarišem netačne odgovore, jer ih tretiram kao korake na putu ka rešenju, pa ne želim da ometam to putovanje. Kad neki takav dugo stoji onda se ja čudim što niko od (ostalih) rešavača ne reaguje. A pomalo me i zabavlja to, pa mi bude i žao ako se blogovlasnik umeša. I sa druge strane, kao rešavač ne pretendujem da uvek tačno odgovorim, nego računam da će i neka greška možda nekoga inspirisati. A sve to u duhu imena ovog bloga - TIO - sa naglaskom na tom T.

Radoja Racanović је рекао...

Razumijem tvoj princip, Milane, ali na ovom blogu (ako sam dobro primjetio) nije praksa da se ne reaguje na odgovore, bilo da su tačni ili ne. U ovom slučaju tim prije zato što bi moglo biti tačno i rješenje koje je Dušan ponudio jer je zadatak tako koncipiran, zar ne?

Slavko Bovan је рекао...

Radoja, Milane, a i ostali,
povremeno blogogazda ima i drugih obaveza, pa se mora malo pričekati na reagovanje. Evo, npr. mogu najaviti da najmanje 10 "hitnih" objava čeka (biće nešto kasnije večeras) te jedno 5-6 odgovora (komentara) ću upisati malo kasnije. Trenutno imam druge porioritete (pritisnuli rokovi!).

Радоја Рацановић је рекао...


Izvinite, ali opet vas moram prozvati - još niste napisali šta je tačan odgovor?!

Slavko Bovan је рекао...

Lik - licitacija je tačno.

Радоја Рацановић је рекао...


Dobro, kad vi tako kažete.

Kada je druga riječ u pitanju, ovdje postoji veći broj mogućih rješenja; zato sam i insistirao da se upiše traženo. Zagonetka je tako "sklopljena" da rješenje može biti licitacija, ali i svaka druga izvedena iz te riječi. Ja sam se pobojao da je rješenje ono koje je Dušan upisao (zbog dobro poznatih ograničenja kod promjenjivih vrsta riječi), a najprihvatljivije mi je (bilo) LIK - LICITANT.