четвртак, 31. јануар 2019.

NOSTALGIJA (791)

Vjesnikov kviz 429, 27.04.1988.
(Prilog: Jovan Nedić)

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Prva šestorica sa spiska najboljih iz te 1988. godine su (skoro) svakondevno na ovom okupljalištu enigmata (koje se odaziva na ime TIO). Dakle, enigmatika ih interesuje, vrlo su aktivni,...
Sve se mijenja sem kamenja :)

Belirac је рекао...

Bilo bi dobro da se jave ta prva šestorica sa spiska najboljih i da kažu nešto o svojim sastavima. Čini se, naime, da ni jedan - osim prvoga - nije objavljen u "Kvizu" ili ja - možda - nisam pažljivo listao sljedeće brojeve. Ako niko drugi, valjda će Nedjeljko znati nešto...

Nedjeljko Nedić је рекао...

Jovan je u pravu. Ostale križaljke nisu objavljene iz nepoznatih razloga. Svoju križaljku nemam i ne mogu se sjetiti uvrštenih riječi. Od prve devetnaesterice preminuli su Čedo Orlić, Veseljko Križanović i Stjepan Šiljeg dok Obrad Blagojević i Stjepan Krupa više ne sastavljaju. Manje poznati su mi Mile Perić, Milan Orešković i Aleksa Šantić ml.

Rešad Besničanin је рекао...

Pojma nemam kakvu sam križaljku tada sastavio. Pošto od ponuđenih nagrada imam i Polićevu "Peticu" i Goluža-Lipanovićevu "Kviskoteku" - sad znam otkud mi jedna od te nagrade.

Belirac је рекао...

U ovom natječaju Rosić je dobio nagradu od 100.000 dinara. "Kviz" je tada koštao 480 dinara pa se za nagradu moglo kupiti 208 brojeva "Kviza". Ako to pomnožimo s cijenom današnje "Kvizorame" (10 kuna), koja ima isti broj stranica, dobićemo iznos od 2.080 kuna ili 280 eura. Lijepa nagrada!

Belirac је рекао...

Ne preostaje nam ništa drugo nego da pitamo članove žirija. Možda se oni nečega sjećaju?