среда, 30. јануар 2019.

BRAVO, BRAVO

Piše: Vjeko Hudolin
Općina Dragalić osigurala prvi novac za projekt buduće knjižnice i čitaonice
Nedugo nakon što je osnovan, Zagonetački klub Dragalić među mnogobrojnim aktivnostima pokrenuo je i akciju prikupljanja knjiga za buduću knjižnicu u tom mjestu. Do sada je prikupljen velik broj naslova, a donacije i dalje pristižu, tako da prostorija župne kuće predviđena za privremenu knjižnicu postaje tijesna.
U Općini Dragalić prepoznali su taj problem pa su na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća usvojili i kapitalni projekt izgradnje općinske knjižnice za koji se ove godine planira izraditi projektna dokumentacija. Ustvari, bit će to višenamjenski objekt u kojemu su predviđeni i prostori za rad ostalih udruga koje djeluju u mjestu.
„Općinski vijećnici donijeli su odluku kojom je ove godine u općinskom proračunu osigurano 60 tisuća za početak pripremanja projektne dokumentacije. Nakon izrade te dokumentacije i dobivanja građevinske dozvole kandidirat ćemo gradnju na natječajima fondova Europske unije“, istaknuo je načelnik Karlik i dodao da će se zgrada s budućom knjižnicom i čitaonicim graditi na prostoru gdje je bila stara školska zgrada.
Na slici: Zvonko Karlik, načelnik Općine Dragalić prelistava knjigu "Dragalić u zagonetkama"

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Uvijek je dobro dan početi odličnim vijestima. Bravo!

Бранислав Никић је рекао...

Odlično Vjeko, samo tako!

Belirac је рекао...

Meni je već stigao primjerak ove knjige. Stvarno lijepo i vrijedno izdanje. Zahvaljujem Vjeki i Zagonetačkom klubu Dragalić. Drago mi je da sam imao prilike učestvovati u nastanku takvog djela, koje na najbolji način pokazuje što možemo napraviti kad nas povezuje prijateljstvo i zajednički hobi.