недеља, 27. јануар 2013.

PRAVILA TAKMIČENJA

TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
Nedelja, 27. januar  u 20 sati (do 23 sata)
Autor rebusa: Dejan Minić
Broj rebusa: 16  
Težina: umereno
Nagrade: knjiga/knjige


Pravila:
Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 20:00 do 22:00 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 22:00 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti.
Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.
Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen.
 
Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.
Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Svi koji pošalju rešenje, odmah će dobiti potvrdu da je pošiljka stigla.

Ako ne stigne povratna poruka u roku od 5 minuta, rešenje pošaljite i na drugu adresu (vidi levi stupac)

Dejan Minić је рекао...

Biće sigurno rešavača sa istim brojem poena, pošto sam domaćinu dozvolio da sve rebuse jednako vrednuje, pa će broj poena u 1.fazi kao i vreme slanja, biti faktori koji utiču na redosled.

Mislim da sve to nije toliko bitno. Bitno je da se nešto dešava, da se ljudi druže, međusobno komuniciraju i ponešto reše. Tako ja bar doživljavam takmičenja, na kojima sam čest učesnik, te vas stoga pozivam da se večeras malo družimo uz moje rebuse.

Slavko Bovan је рекао...

Stižu mi poruke (odgovori na mejl) od kolega koji najavlju učešće bez obzira koliko će rebusa odgonetnuti.

Takav pristup mi se dopada. Ne mogu svi biti prvi.

Slavko Bovan је рекао...

Za sat vremena počinjemo!

Slavko Bovan је рекао...

5 minuta.
Svima želim ugodnu zabavu.

Očekujem dosta učesnika! Podržite akciju!