петак, 25. јануар 2013.

REČ PO RIJEČ (35)

DRUŽBA PERE KVRŽICE

Prvi roman Mate Lovraka.
 

Dečak Pero je odlučio da skupi svoju družbu i obnovi stari mlin. Vratio se kući i pridružili su mu se prijatelji: Medo, Šilo, Budala, Divljak i Milo dijete. Svoje slobodno vreme su provodili u uređivanju mlina. Družba je odlučila predati mlin seljacima na zadnji dan škole. Nekoliko dana pre završetka škole dečaci su sve ispričali učitelju i pokazali mu uređeni mlin. Dogovorili su se da se završna školska svečanost održi u mlinu.


MATO LOVRAK (1899-1974.)
Izuzetno plodan pisac, autor tridesetak knjiga. Najpoznatije delo mu je “Vlak u snijegu”.

Film “Družba Pere Kvržice” iz 1970. godine režirao je Vladimir Tadej.

2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Već neko vrijeme nema reakcija (ni pozitivnih ni negativnih) na ovu rubriku.

Da li to znači da je treba ukinuti?

N. Petkovski је рекао...

Ne bih rekao da treba ukinuti rubriku. Samo bi možda bilo bolje da se odabere nešto pikantnije kao tema što će sigurno izazvati veći interes za komenatrisanje, kao što su bile teme o aktinidiji (kiviju) i Bermudskom trouglu gde sam imao šta da komentarišem, a i da mi se još neko pridruži, jer ponekad i neki komentar zaintrigira posetioca na blogu, pa se razvije interesantna diskusija.

Stojim i dalje na tome da se "događaji" na blogu isuviše brzo odvijaju, post se brzo "potroši" i za kratko vreme neka iole interesantna tema ode u "starije postove" i pada u zaborav interesovanja.