субота, 16. март 2013.

NOVO RUKOVODSTVO ESS

Milorad Živanić, predsednik ESS

Na današnjoj Svečanoj i izbornoj skupštini Enigmatskog saveza Srbije, održanoj u Beogradu, izabrano je novo rukovodstvo ove organizacije. Novi predsednik je Milorad Živanić, potpredsednici Ljubiša Banović i Nikola Pešić, a sekretar Vladimir Šarić.
Skupštinom sam predsedavao, te sam, stoga, još zadovoljniji što je sve proteklo u duhu demokratije, transparentnosti i tolerancije. Bilo je prisutno 30-tak enigmata, a 18 je imalo pravo glasa. Kandidati su ukratko predstavili svoje programe, te se nakon kratke diskusije, pristupilo glasanju.
Na moje insistiranje (uz većinsku podršku), glasanje je obavljeno prozivaljem i javnim izjašnjavanjem, odnosno izborom  između dva kandidata - Željka Dimovića i Milorada Živanića. Dimović je dobio 8 glasova (i moj glas je bio za predsednika moga kluba), a Živanić je dobio deset glasova. Pošto je izabran, čestitao sam mu kao predesedavajući skupštine, a zatim je čestitke primio i od njegovog protivkandidata Dimovića, dosadašnjeg predsednika Lazarevaća, a zatim i ostalih.
Nakon ovoga održani su izbori za potpredsednike, sekretara, članove nadzornog odbora i suda časti.

Meni lično, najvažnije je da je sve proteklo kako dolikuje, a sada je sve na novom rukovodstvu. Ima mnogo toga da se uradi, a prvi zadatak koji smo im dali jeste da smisle način da se (ODMAH) pristupi obeležavanju 100. godišnjice ukrštenice.

Iako sam glasao za Dimovića, novom predsedniku ću pružiti punu podršku za sve buduće akcije (istu onakvu kakvu je od mene imalo i prethodno rukovodstvo ESS). 
Uvek očekujem pomake nabolje u radu.
Treba kazati da je Miroslav Lazarević u proteklih osam godina učinio dosta (više od svih njegovih prethodnika) te da mu sve enigmate iz Srbije treba da zahvale uz želju da  angažovanjem u svom klubu pridonese daljem napretku ESS.

23 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Na Skupštini je pominjan i ovaj blog s naglaskom da je vrlo popularan.

Moj odgovor je - Naravno da je popularan kada je "brz kao zvečarka".
Pravovremeno informisanje uz raznovrsan sadržaj = uspjeh.

Luka је рекао...

Čestitke iz Splita novoizabranom rukovodstvu ESS-a

Mišo је рекао...

hvala Luka, nadam se da će biti više saradnje u narednom periodu!

Dejan Minić је рекао...

Čestitke i od mene!

Slavko Bovan је рекао...

Vrlo brzo može se očekivati konkurs za sastavljače povodom 100 godina ukrštenice.

Prvi orijentir za ocjenu rada novog rukovodstva biće Enigmatska kolonija, kada će se vršiti prve analize.

Slavko Bovan је рекао...

Šta je ovo?
Još ni na jednom drugom enigmatskom sajtu ili blogu nema vijesti o ovom značajnom događaju (izboru!), a nije bilo ni na jutarnjem dnevniku.

Zbog jučerašnjeg cjelodnevnog izleta u BG, morao sam (kako bih uradio onu gomilu enigmatskih zadataka koji me vikendom čekaju) da se latim tastature u cik zore. (Ovo se ja hvalim, jer mi je dobro prolazno vrijeme. Nema ni podne a dosta sam posla uradio)

Slavko Bovan је рекао...

dopuna:
Ono za jutarnji dnevnik nekako i razumijem (nisu stigli da izmontiraju materijal) ali za ostalo (ponajprije sajt ESS) baš i nema opravdanja.

Анониман је рекао...

Nema kada cenzurises (brises) komentare.

Slavko Bovan је рекао...

Evo ovaj ZASAD neću obrisati (eno poruke dole).

Brišem samo nepotpisane komentare, ako nema nikavih argumenata u njima.

Slavko Bovan је рекао...

Obavještenje za neupućene.
Obrisan je komentar uz donji post koji se odnosi na Teodora fon Burga.

Slavko Bovan је рекао...

Pardon, post je gore (NJORKA)

Miroslav Cvetković је рекао...

Predsedniku sam (na slepo) već čestitao pre tri sedmice u Nišu, sada čestitam i potpredsednicima, sekretaru, članovima raznih odbora i pododbora. Što se tiče sajta ESS, teško će se tu nešto promeniti. Potreban je neki agilan volonter, a takvih je, videli smo i videćemo mnogo na rečima - na DELU NI JEDAN. A o "slobodi govora" na pomenutom sajtu... možda je i bolje što je nema! Smučilo bi se brzo i onima koji su za slobodu, a o onima koji su protiv i da ne govorim (pišem).

Miroslav Cvetković је рекао...

Na sajtu ESS je dato kratko obaveštenje o jučerašnjim "istorijskim izborima".

Slavko Bovan је рекао...

Dakle, drugarska kritika urodila plodom :)

Miroslav Cvetković је рекао...

To što na blogovima gotovo niko ne komentariše izbor novog rukovodstva ESS ne znači da se o tome uopšte ne priča... Ima mnogo kolega koji u pola glasa (šapatom) komentarišu smenu na Vrhu, računaju koji klan je dobio, a koji izgubio pozicije. Već kruži i vic o tome da se nije samo promenilo rukovodstvo već i sedište ESS - sada je u "Mažestiku" (ranije je bilo u "Gospodarskoj mehani", "Bosni"...).

Slavko Bovan је рекао...

Razlika između tih razgovora po sekcijama (i poluglasnog šaputanja) ja sam jasno i glasno i jednom i drugom kandidatu kazao "u brk" i "u bezbrk" kazao šta mislim.
To šta mislim (i šta kažem) znaju svi i po tom pitanju nemam nikakvih problema.

Ilustracija: Sinoć sam Živaniću posao poruku (kada sam stigao u Kikindu - da potvrdim da je putovanje proteklo u redu) sledeće sadržine:
STIGAO U KIKINDU ONAJ ŠTO NIJE GLASAO ZA TEBE A KOJI ĆE TI POMAGATI U RADU VIŠE NEGO SVI ZAJEDNO KOJI SU GLASALI ZA TEBE.
(Ovo je bilo malo karikiranje s moje strane, ali nije daleko od istine. Zna to i Živanić)

Miroslav Cvetković је рекао...

Oni su doneli "presudu"
Eighteen angry people and about ten without a right to vote

Slavko Bovan је рекао...

Ponavljam, meni je najvažnije da je sve proteklo kako treba i dolikuje među kolegama. Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu a ko u krivu.

Moram jednu važnu stvar da kažem.
Željko je imao lijep govor prilikom predstavljanaja programa, ali Živanić me baš prijatno iznenadio. Bilo ga je milina slušati (najozbiljnije kažem!). Govorio je dobro, smireno i razložno.
Doduše, kao predsjedavajući prekinuo sam ga (ŠTA TI JE PRAVEDAN I NEPRISTRASAN PREDSJEDAVAJUĆI!) jer je prekoračio minut preko "dozvoljenog vremena".

Miroslav Cvetković је рекао...

Slavko, nema dileme da si TI na tim izborima uživao - jedan kandidat predsednik enigmatskog kluba čiji si član, a drugi tvoj Hercegovac:)

Cryptoman је рекао...

za Mišu i njegovu rukovodeću ekipu čestitke na izboru, sa željom da mandat prođe uspješno i na zadovoljstvo svih enigmata.

Galogaza је рекао...

Cestitke svima izabranima i mnogo srece u radu. Vidimo se uskoro. Pero iz HZS

Верољуб Бабић је рекао...

Честиткe новом председнику и руководству ЕСС.

Mišo је рекао...

hvala na lijepim željama! I ja se nadam dobroj i uspješnoj saradnji u narednom periodu.
Cvetkoviću, kafana Bosna više ne postoji - zatvorena je. Mažestik je ipak otmjeniji, a cijene su ispod kafića koji su oko njega! Tek toliko da se zna da sve ima svoje - ništa se ne radi nepromišljeno.