среда, 20. јануар 2016.

JOVANOV SLOGOVNI KVADRAT (14)



A, KA, KA, LEN, LEN, MEČ, NAL, PE, PE, STVO, TI, TI, VA, VA, ŽI, ŽI.
Vodoravno i uspravno (sr-e): 1. Francuski političar, bivši višekratni ministar i premijer, danas gradonačelnik Bordoa (izv. Alain Juppé), 2. Provoditi vreme u neradu, lenčariti, 3. Šaljiva lovačka priča u tri čina, koju je 1997. godine izvodilo vranjsko Pozorišta "Bora Stanković" u režiji glumca Saše Stojkovića i prema komadu iz 1925. godine koga je napisao vranjski glumac Andra Popović Daskal, 4. Ruska televizijska stanica s federalnom licencom za emitovanje sa sjedištem u Sankt Peterburgu, poznata kao najstarija TV-stanica na prostoru bivšeg SSSR-a i jedna od najstarijih u svetu, s emitovanjem je započela 1. jula 1938. (rus. Пятый канал).
Autor: Jovan Nedić

4 коментара:

N. Petkovski је рекао...

A LEN ŽI PE
LEN STVO VA TI
ŽI VA MEČ KA
PE TI KA NAL

Анониман је рекао...

Sada ću i ja poput autora ovog slogokvadrata u nekim situacijama reći da sam odmah video da je pod 3. mogla da stane Živadinka.
Uzgred, zamolio bih Belirca da mi, ako može, nabavi Zimski Feniks.
Lozničanin

Belirac је рекао...

Da je ovaj kvadrat bio namijenjen enigmatskom listu, vjerovatno bi bila prihvatljivija ŽIVADINKA. Za blog biram malo neobičnije kombinacije.

Možda sam i ja, kao Filip Karačić, mogao posegnuti za "pitijskim slogom" pa u kvadrat ugraditi i jedno i drugo: Živadinka može biti i "živa mečka", a živa mečka može se zvati Živadinka.

Belirac је рекао...

A za Zimski Feniks nema problema. Kupiću ga prvom prilikom.