недеља, 8. октобар 2017.

EDL - UKRŠTENICE

Zlatan Pupezin

Ilija Ozdanovac
Ove dve ukrštenice nisu ušle u finale EDL. U prvoj fazi žiriranja sakupile su po 34 poena (U finale su ušle ukrštenice sa najmanje 36 poena).

10 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Mislim da su plasmana u finale koštale sledeće riječi.
Zlatan - POLIMARITI (u kombinaciji sa skaraćenicom).
Ilija - FROTERIZAM (hm).

Анониман је рекао...

А због чега би појам фротеризам био "црна овца"?
М. Милићевић

Slavko Bovan је рекао...

Froterizam je izraz za specifičnu parafiliju koja se iskazuje kroz sklonost nekonsenzualnom trljanju o tijelo druge osobe u svrhu postizanja seksualnog zadovoljstva. Tom prilikom se najčešće koriste ruke ili genitalije, a kao predmet trljanja mogu biti i genitalije druge osobe. U najvećem broju slučajeva froteristi su muškarci, a njihove žrtve žene ,[1] iako postoje i slučajevi žena koje na taj način uznemiravaju muškarce, kao i muških froterista čija su meta drugi muškarci. Froterizam čija su meta djeca obično predstavlja prvi stadij seksualnog zlostavljanja djece.[2]

Ovakva aktivnosti se najčešće obavljaju u situacijama kada počinitelj ne može biti otkriven i/ili kada žrtva nije u stanju pravodobno reagirati, a za što su tipični primjeri javna mjesta poput prepunog autobusa ili tramvaja, odnosno rock koncerta.

Froterizam se kolokvijalno naziva drpanje ili šlatanje.

Takvi nekonsenzualni seksualni kontakti se u većini zakonodavstava drže oblikom zakonski kažnjivog seksualno uznemiranja iako se češće definira kao prekršaj nego kao krivično djelo. Počinitelji osim kazni mogu očekivati i obavezno psihijatrijsko liječenje.

Slavko Bovan је рекао...

Ovo gore je kopirano sa interneta, a pojam me podsjeti na nedavnu Hajrinu "inovaciju" na Uni (u njegovoj ukrštenici van konkurencije).

Анониман је рекао...

Добро, и?
М. Милићевић

Slavko Bovan је рекао...

... i sudije kazale da je prosečna ocena za ovu ukrštenicu 2,83, odnosno za 0,17 do finala.

Tonci M је рекао...

Dobro, da se sad ne pravimo glupi, ukrštenica je očito dobila lošije ocjene jer nije prošla takozvani "breakfast test", tj. sadrži pojam koji rješavačima ne bi bio ugodan za razotkrivanje kada bi ovo rješavali tijekom obiteljskog doručka.

Hajro је рекао...

Biće da je tako Tonči. Meni su takvi pojmovi bezazleni u poređenju sa tekstovima na susjednim stranama novina (u redovima, a i između redova) o događanjima u svijetu..., a da ne govorim o TV, internetskim portalima i ostalim izvorima svega što nas "obogaćuje". Rješenje je doručkovati u mentalnom egzilu.

Pozdrav svima, neke ću, nadam se, uskoro i sresti, krećem na put u današnji dan,

Tonci M је рекао...

heh, i to što kažeš: nekad je najbolje odmaknuti se malo od svega da bi se vratio unutarnji mir.

Hajro је рекао...

To smo nekad zvali čitanje novina od posljednje strane... sport, umjetnost, putopisi, a i enigmatika, sve stvari čiste od "obogaćenja", danas je pitanje šta je još čisto u medijima. Srećom, tu su uvijek knjige i drugi organic sadržaji.