недеља, 17. октобар 2021.

EDL UKRŠTENICE (7)

EDL 2021 (7. mesto - 50 bodova)

Amir Begović

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovo je dobro iskombinovano!

Duško Laštro је рекао...

Na ovako malom liku izolovano slovo i dvoslovi su neprihvatljivi.

Hajro је рекао...

Primjetna je lijepa ambicija da se razvije mala ali zanimljiva bjlina u sredini, poveže ostatak mreže, postigne balans, prožetost ... Čestitke autoru iako nije uspio u potpunosti, zaslužen i ohrabrujući visok plasman, žiri je prepoznao vrline i nije bilo dilema koliko je teško postići željeno. Dakle, mreža je prilično crna, jednoslov gore lijevo, dvoslovi u sredini, troslov VRE, donji dio je presječen lancem od tri crna polja, tu je i dvoslov, nelijepi dugi pridjev ABDOMINALNO, KANTONA je mogao biti ČISTOĆA... Na drugom tasu su nekoliko lijepih sintagmi, nefrekventna slova, složena struktura, rješivost i, ponavljam, kompleksan autorski pristup.

Amir је рекао...

Hvala na komentarima, posebno Hajri na analizi. Hvala Slavku na njegovom trudu i zalaganju. Dogodine, nadam se da ćemo svi biti bar za nijansu bolji.

Hajro је рекао...

Nema zašto Amire, i nije neka analiza… Možda nije moje da komentiram šta i kako je mislio i htio autor, pogotovo žiri, no učini mi se da je prilično očigledno. U kontekstu priče o bjelinama i kriterijima baš zanimljiv primjer.