среда, 6. октобар 2021.

NOSTALGIJA (1343)

Prilog: Ilija Ozdanovac
 

11 коментара:

Neki Tip је рекао...

To je bio jedini Susret zagonetača Jugoslavije kojemu nisam nazočio (dvadeset dana ranije otišao sam na služenje vojnog roka). Marko Smolčić je možda jedini zagonetač koji je prisustvovao svim susretima.

Belirac је рекао...

Bilo bi dobro kad bismo imali knjigu s popisom svih enigmatskih susreta u Hrvatskoj, s osnovnim podacima o njima, i s popisom učesnika te s rezultatima takmičenja.

Belirac је рекао...

Zašto su na ovom popisu neka imena označena žutom bojom?

Анониман је рекао...

Marko se uvijek voli hvaliti kako je bio na svim Susretima. A zapravo nije.

IlijaO је рекао...

Zašto žutom bojom- možda "vlasnik ovog papira nije imao zelenu?

IlijaO је рекао...

Dakle- maloprije potvrđeno: Marko Smolčić je, po osobnoj izjavi ) bio sudionikom svih 22 susreta u bivšoj Jugi ( prvih 7 u Vinkovcima, posljednji u Puli!).

Neki Tip је рекао...

Belirac, hajde posloži tekst, pomoći ću i pri uređivanju i pri tisku!

Belirac је рекао...

Nadam se da će neko drugi preuzeti tu ideju i pripremiti takvu knjigu. Jedna knjiga koju sam ja pripremio dobila je CIP i čeka štampu, druga je pred završetkom, a promocija je zakazana za sljedeći mjesec, treća je u pripremi... Da ne spominjem još dvije-tri čija priprema je odavno započeta, ali nikako da se dovrši.

Krsta је рекао...

Čitajući komentare kolega u vezi susreta zagonetača koje je pokrenuo ČVOR (Susreti zagonetača Jugoslavije, Susreti zagonetača i odgonetača Hrvatske idr.) "Bilo bi dobro kad bismo imali knjigu s popisom svih enigmatskih susreta u Hrvatskoj, s osnovnim podacima o njima, i s popisom učesnika te s rezultatima takmičenja" kaže Belirac. Smmatram da bi bilo najbolje da se krene od prvih SZJ pa do 22, pa onda ostalo. Ja sam za sebe pravio Almanah SZJ, podatke prikupljao sa "svih strana", i to dostavio Belircu i Štefu na dalju doradu i obradu.
Pozdrav.

Belirac је рекао...

Krsta, najbolje bi bilo da ti nastaviš s prikupljanjem građe za takvo izdanje, a mi ostali da ti pomognemo tamo gdje zapne. Predlažem da ovdje napišeš što si skupio i šta nedostaje pa da vidimo što ćemo dalje.

Krsta је рекао...

Johane, dobro veliš da treba...., ali za sada nisam u poziciji da to radim, pa neka ostane za neko drugo vreme ili da neko drugi krene i radi.