среда, 16. фебруар 2022.

NOSTALGIJA (1430)

DOBRA STARA VREMENA

(kako smo igrali kvizovku)

Neobičan je ovaj „zapisnik“ , ali sadrži  zanimljive podatke! Među svojim sam starijim spisima i bilješkama pronašao i (vjerojatno) svoju prvu službenu posjetnicu, kojom se dokazivao status u poduzeću. Tih godina sam dosta dobro igrao kvizovku a u EXPORTDRVU sam uspio ishoditi odobrenje pa smo imali zapažene turnire u zgradi na Marulićevu trgu u Zagrebu. Mnogi su tvrdili da su to bili odlični turniri i susreti zagonetača-kvizovkaša.

Naravno, i sjećanje me još služi, pa je dobro da ostane zabilježen i podatak o rezultatima na Kvizovom izletu u nepoznato koji je u rujnu 1983. bio u Lipici, u Sloveniji. Krasno mjesto, blizu Postojne i tadašnje trgovačke meke – Trsta!  Možda netko od kolega može štogod dodati da bi informacija bila što korisnija.


Ovo je zapisnik na mojoj službenoj posjetnici EXPORTDRVO, OOUR Vanjska trgovina, Zagreb. Tamo sam počeo raditi 01.travnja 1981. nakon povratka iz  Tuzle (bio na odsluženju vojnog roka u JNA).
Finalna partija KVIZOVKE odigrana je 23.rujna 1983.
Finalisti bijahu:  Fehim Kujundžić (F), Dragan Dobra (D), Nenad Skitarelić (N) i Stanko Šarac (S). Na prvoj strani su potpisi finalista i suca čiji potpis ne mogu prepoznati!
Na drugoj strani je skraćeni pregled iz kojeg se vidi za svakog finalista (u stupcima) broj osvojenih bodova u pojedinom potezu.
Iznad inicijala imena svakog finalista je broj ukupno osvojenih bodova, pa je poredak sljedeći:

1.      Fehim Kujundžić sa 119 bodova;

2.      Dragan Dobra sa 92 boda;

3.      Stanko Šarac sa 88 bodova;

4.      Nenad Skitarelić sa 63 boda.

Lijepo sjećanje na dobra stara zagonetačka vremena i divne ljude!

Stanko Šarac

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Interesantno mi je ovo igranje u četvoro. Nisam imao priliku igrati kvizovku tako.