понедељак, 14. новембар 2022.

ACTA AENIGMATICA (238)

Klupski bilteni (3) – "Informacije" (EK "Orbis")

Piše: Stjepan Horvat

Zbog potrebe postojanja tri kluba u jednoj republici kako bi se mogao formirati republički savez, krajem prosinca 1982. godine u Sarajevu je održana Osnivačka skupština Enigmatskog kluba Orbis. U meni dostupnim podacima nepoznat mi je točan datum, pa će svaka nadopuna dobro doći.

Na skupštini su izabrana tijela novog kluba pa su tako u Predsjedništvo kluba ušli: Mesud Malkoč (izabran je za predsjednika), Žarko Đokić (tajnik kluba) te kao članovi Nurdžihana Đozić, Nestor Moldovan, Valentin Stergar, Emir Vučijak i Stanislav Železnik.

Klub je članstvo o planiranom radu u 1983. obavijestio putem biltena koji su nazvali Informacije. Prvi broj s oznakom "1/83" (ne znam je li i jedini) članovi su dobili sredinom svibnja 1983. godine. Informacije su imale četiri stranice formata A4, priređene su pisaćim strojem i umnožene fotokopiranjem.

Ovo su prve Informacije koje dostavljamo. Ubuduće će se članovima Kluba Informacije dostavljati redovito. Molimo članove da svojim prilozima, idejama i sl. sadržajno upotpune ovo naše informativno glasilo.

Od članova Kluba očekuju se stvaralačke ideje na unapređenju rada kluba, koje u slučaju nedolaska na sastanke možete dostaviti i u pisanoj formi – pisalo je na kraju prvog broja Informacija.

U Informacijama se moglo saznati da su Mesud Malkoč i Bakir Ajdinović bili gosti na skupštini Enigmatskog kluba u Zenici krajem 1982. godine, u veljači 1983. Bakir Ajdinović je sudjelovao na sastanku predstavnika enigmatskih klubova BIH u Zenici te da su članovi Žarko Đokić, Emir Vučijak i Miodrag Krstić sudjelovali na Enigmatskom vlaku '83.


 



2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Objava kasni dva-tri sata, ali ne smeta, zar ne. Ipak je na vrijeme.

Belirac је рекао...

Meni je ovo - mislim - prva vijest da je EK "Orbis" imao svoj bilten. Možda se sekretar kluba Žarko Đokić sjeća još nekih pojedinosti?